main logo
541

Ministerul Economiei: Sectorul IT e una dintre priorități în Moldova

Ministerulul Economiei Republicii Moldova se interesează de noi perspective de a dezvolta domeniul IT din Republica Moldova.

Ministerul Economiei: Sectorul IT e una dintre priorități în Moldova

Membrii Ministerului Economiei Republicii Moldova, Vitalie Tarlev, Andrei Cușcă și directorul  IT - Park, Valentina Stadnic au vizitat astăzi compania Simpals, unul dintre cei mai activi membri IT - Park.  

La întâlnire au participat directorul companiei, Dmitri Voloshin, directorul executiv, Roman Știrbu, și managerii Vadim Jeleascov, Serghei Logvinenco, Andrei Matcovschi.

Oaspeții au fost familiarizați cu specificul companiei și proiectele acesteia, iar printre principalele subiecte discutate a fost adoptarea unui nou format de comunicare între stat și întreprindere. 

De asemenea s-a vorbit despre noi oportunități de cooperare, dar și despre problemele emergente din domeniul IT și al comerțului electronic. 

În contextul e-commerce, s-a ajuns la concluzia că acesta reprezintă o una dintre cele mai bune perspective de a vinde bunuri din Moldova, în întreaga lume.

Membrii adunării au făcut schimb de opinii cu privirea la dezvoltarea Moldovei, atrăgându-se atenția la crearea unor locuri de muncă și condiții confortabile, prin prisma exemplului pe care îl oferă compania Simpals. 

Spre încheiere, secretarul de stat a înmânat echipei o diplomă de onoare pentru ”cel mai social responsabil rezident” din cadrul IT Park.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării