main logo
622

Londra introduce prima flotă de autobuze alimentate cu hidrogen

Londra va introduce în premieră o flotă de autobuze double-decker alimentate cu hidrogen. Autoritățile vor astfel să rezolve problemele legate de poluare în capitala Marii Britanii.

Londra introduce prima flotă de autobuze alimentate cu hidrogen

Transport for London (TfL), autoritatea londoneză de transport, a anunțat că 20 de de autobuze alimentate cu hidrogen, care sunt construite în Irlanda de Nord, vor circula pe trei dintre cele mai aglomerate rute din Londra începând de anul viitor, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Trecerea la autobuzele verzi face parte din obiectivul de a avea un sistem de transport în comun cu zero emisii în capitala Marii Britanii.

Autobuzele alimentate cu hidrogen vor fi introduse pe liniile 245, 7 şi N7, utilizate inclusiv de persoane care călătoresc către stadionul Wembley sau în West End, faimosul cartier al teatrelor din Londra. TfL a anunțat că investește aproape 12 milioane de lire sterline (13,8 milioane euro) pentru cele 20 de autobuze ecologice și pentru infrastructura necesară alimentării acestora.  

Cinci milioane de lire sterline reprezintă finanțare cu bani europeni. Specialiștii autorității londoneze de transport se așteaptă ca noile autobuze alimente cu hidrogen să aibă costuri de întreținere asemănătoare celor care circulă cu motorină. 

Pentru a încuraja adoptarea acestei tehnologii în alte orașe din Marea Britanie și din Europa, TfL a demarat o inițiativă pentru folosirea vehiculelor pe bază de hidrogen în Europa, cunoscută sub numele de proiectul JIVE (Iniţiativa comună pentru vehicule alimentate cu hidrogen în Europa – Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe). 

JIVE îşi propune reducerea costurilor acestor autovehicule prin achiziţionarea în comun cu alte autorităţi. 

„Avem cu toţii un rol în curăţarea aerului poluat din Londra şi am susţinut întotdeauna că TfL ar trebui să conducă” acest demers, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării