280
0
Latura pozitivă a crizei: Oamenii vor munci mult mai smart
280
0

Măsurile de distanţare socială vor genera un alt mod de a munci. Va trebui să fim mai puţini angajaţi în birourile open-space. Munca smart (sau munca de acasă) va fi noul trand.

Cum vom munci după ce starea de urgenţă va fi ridicată? Deşi am vorbit mult despre ideea de smart work (muncă inteligentă), nu am aplicat acest concept până epidemia de coronavirus nu ne-a obligat să facem asta, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

După ce starea de urganţă va fi ridicată va trebui să aplicăm distanţarea socială peste tot, iar munca de la distanţă va fi soluţia principală, a spus profesorul italian Giovanni Rezza într-o teleconferinţă organizată de Institutul Aspen din România.

”Nu putem reorganiza totul dintr-o dată. Sunt oameni care lucrează în birouri deschise (open-space) (taie) sunt jurnalişti şi alte companii care folosesc spaţiile deschise.

Ceea ce fac ei este să se distanţeze, să utilizeze nişte măsuri de distanţare între angajaţi.

Numărul oamenilor care lucrează în aceeaşi încăpere poate să scadă doar pentru că le permiţi unor angajaţi să lucreze smart”, a declarat Giovanni Rezza, director al departamentului de boli infecţionase al Institutului Superior de Sănătate din Italia.

Deşi trăim într-o lume smart, nu am ajuns să muncim cu adevărat inteligent până să vină coronavirusul.

”Utilizarea tehnologiei este foarte importantă în acest caz. Noi am vorbit despre smart work de mult timp, dar ne-am dat seama că acest gen de a lucra este posibil doar acum două luni, din cauza acestei pandemii”, a mai spus acesta.

Este clar că va trebui să luăm măsuri de distanţare socială peste tot, asta înseamnă că va trebui să fim mai puţini la locul de muncă.

”Vor fi tot mai mulţi oameni care vor lucra smart şi acesta e un lucru grozav pentru că va reduce numărul angajaţilor din aceeşi cameră, în birouri”, a încheiat Giovanni Rezza, director al departamentului de boli infecţionase al Institutului Superior de Sănătate din Italia.

Munca smart nu va crea doar mai mult spaţiu la birou, ci va elimina şi aglomeraţia din transportul în comun şi aglomeraţia în general.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter