main logo
804

iPhone 11 cu iOS 13 va afecta WhatsApp și Facebook Messenger

Noul iOS 13 vine cu o serie de schimbări pentru utilizatorii produselor Apple, iar una dintre ele afectează și utilizatorii Facebook și WhatsApp.

iPhone 11 cu iOS 13 va afecta WhatsApp și Facebook Messenger

Apple face o schimbare care pare să vină în ajutorul utilizatorilor, numai că acest lucru afectează cel puțin două aplicații, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Urmează să limiteze colectarea de date care poate fi făcută, de obicei, cu ajutorul protocolului VoIP (Voice over Internet Protocol).

Atât Facebook Messenger, cât și WhatsApp îți permit să efectuezi apeluri folosind internetul. Astfel, pentru a putea identifica rapid apelurile, aplicațiile rulează în permanență în fundal, chiar și în momentul în care acestea nu sunt active, prin intermediul VoIP. Numai că acestea pot, în același timp, să colecteze date despre tine. Astfel, Apple vrea să pună capăt acestei practici odată cu lansarea celui mai nou sistem de operare.

Începând cu iOS 13, Facebook și WhatsApp vor trebui să sufere anumite modificări pentru a putea fi folosite pe produsele Apple. Așadar, accesul acestora va fi limitat exclusiv la efectuarea rapidă a apelurilor, iar rularea în background pentru a putea colecta date va fi oprită complet.

În ceea ce privește WhatsApp, lucrurile s-ar putea dovedi mai dificil de rezolvat. Aplicația folosește protocolul VoIP și pentru alte funcții, inclusiv pentru criptarea end-to-end.

Pe de altă parte, cei de la Facebook au negat (bineînțeles) că folosesc protocolul pentru a colecta date. „Noi folosim PushKit VoIP API pentru a oferi o experiență de mesagerie de talie mondială, nu cu scopul de a colecta date”, a declarat un purtător de cuvânt.

Ambele aplicații vor suferi modificări, dar și altele precum Snapchat, WeChat.

Apple a anunțat lansarea celei mai noi versiuni ale sistemului de operare în luna iunie, la WWDC. Printre noile opțiuni cu care iOS 13 va veni se numără și dark mode, aplicația „Find my”, o nouă voce Siri, dar și o mai bună securitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării