main logo
429

Invenția ciudată de la Samsung care-ți înlocuiește extinctorul

Probabil nu te-ai gândit niciodată că, în afara folosirii telefoanelor sale pentru a suna la 112, Samsung ar putea să mai contribuie, cumva, la siguranța ta.

Invenția ciudată de la Samsung care-ți înlocuiește extinctorul

Samsung a creat un extinctor portabil care se poate dovedi util atunci în incidentele care implică foc de prin casă, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Dispozitivul se numește Firevase și arată ca o simplă vază. Deci îl poți ține lejer chiar în sufragerie, la vedere și, în același timp, la îndemână.

Ceea ce separă vaza de alte recipiente decorative este abilitatea sa de a salva vieți, potrivit Samsung.

Vaza este realizată din PVC iar camera exterioară conține un amestec de carbonat de potasiu, substanță care răcește și comprimă oxigenul la impact. Astfel, contribuie la stingerea focului.

Instrucțiunile de utilizare ale dispozitivului sunt extrem de simple: doar țintește și aruncă. De restul se va ocupa acesta.

Firevase vrea să înlăture o problemă pe care stingătoarele tradiționale o au. Din motive de estetică, oamenii tind să le ascundă pe acestea în dulapuri sau alte locuri inaccesibile, ceea ce face foarte dificilă stingerea rapidă a focului.

Prin proiectarea unui dispozitiv care este mai plăcut ochiului, Samsung speră că oamenii vor lăsa vaza la îndemână. Vor putea astfel reacționa rapid în cazul unui eveniment nefericit și focul va fi stins imediat, fără a fi neapărat necesară intervenția pompierilor.

Există chiar imagini care arată cum Firevase funcționează. Se poate observa cum un foc poate fi stins în doar câteva secunde cu ajutorul tehnologiei pe care vaza o folosește.

Vaza a fost dezvoltată de Cheil Worldwide, care face parte din Samsung Group. Dispozitivul este disponibil în Coreea de Sud unde, potrivit videoclipului de prezentare, în fiecare an există peste 10.000 de focuri rezidențiale. Totuși, 58% dintre locuințe nu sunt dotate cu un extinctor, deși există o lege care spune că este obligatoriu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării