main logo
1116

Întâlnire Macron-Musk. Ce a discutat liderul Franței cu cel mai bogat om

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care s-a aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat că platforma socială Twitter se angajează să elimine conţinutul online cu caracter extremist şi terorist, relatează sâmbătă dpa şi AFP.

Întâlnire Macron-Musk. Ce a discutat liderul Franței cu cel mai bogat omFoto: twitter.com

Macron s-a întâlnit vineri cu Elon Musk, noul proprietar al platformei Twitter, la New Orleans. Întâlnirea între cei doi a durat o oră şi nu a fost anunţată anterior de Palatul Elysée, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

"Condiţii de utilizare transparente, consolidare semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să depună efortul de a se conforma reglementărilor europene", a scris şeful statului francez într-o serie de postări pe Twitter.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat influenta platformă de socializare la sfârşitul lunii octombrie cu 44 de miliarde de dolari.

”Conținutul cu caracter terorist și violent nu-și are locul nicăieri”

Viziunea sa absolutistă asupra libertăţii de exprimare îngrijorează numeroşi utilizatori, autorităţi şi agenţi de publicitate, care se tem de un val de ură şi de dezinformare.

"Elon Musk a confirmat participarea Twitter la ”Apelul de la Christchurch”. Conţinutul cu caracter terorist şi violent nu-şi are locul nicăieri", a detaliat preşedintele francez, referindu-se la o iniţiativă lansată de mai multe state şi ONG-uri în 2019, după atacurile teroriste comise în două moschei din oraşul Christchurch, în sudul Noii Zeelande, soldate cu 51 de morţi.

Atacatorul a transmis în direct atacurile pe Facebook timp de 17 minute înainte ca reţeaua socială să elimine conţinutul, iar imaginile s-au răspândit apoi rapid online.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării