main logo
1161

În câți ani vor putea locui oamenii pe Lună. Anunțul făcut de NASA

Capsula spațială a misiunii NASA Artemis 1 a ajuns, luni, pe Lună, după cinci zile de la decolarea de pe Pământ.

În câți ani vor putea locui oamenii pe Lună. Anunțul făcut de NASA

Misiunea din jurul Lunii, care va dura 25 de zile, va deschide calea pentru viitoarea călătorie la care vor participa și astronauți și, ulterior, chiar și oameni de rând, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

În acest context, Howard Hu, manager de program al Orion, a afirmat că până la sfârșitul deceniului oamenii ar putea să trăiască pe Lună.

Howard Hu, manager de program al Orion, ambarcațiunea lunară purtată de Artemis: „Cu siguranță, în acest deceniu vom avea oameni care trăiesc [pe Lună] pentru o perioadă lungă de timp. Vom trimite oameni la suprafață, ei vor trăi acolo la suprafață și vor face știință”.

Capsula Orion a misiunii NASA Artemis a ajuns la Lună

Artemis transportă nava spațială lunară Orion, în care se află un manechin uman folosit pentru a măsura impactul zborului asupra corpului.

Howard Hu, managerul programului Orion, a spus că lansarea a marcat o „zi istorică pentru zborul spațial uman”.

Acesta a afirmat, duminică, la BBC că „este primul pas pe care îl facem către explorarea pe termen lung a spațiului adânc, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru lume”.

„Cred că aceasta este o zi istorică pentru NASA, dar este și o zi istorică pentru toți oamenii care iubesc zborurile în spațiu și explorarea spațiului. Ne întoarcem pe Lună, lucrăm la un program durabil”, a mai spus Howard Hu.

Capsula s-a apropiat la o distanță de 128 km de Lună. Este prima dintre cele trei ture pe care Orion le va da în jurul Lunii. Orion se va întoarce pe Pământ pe 11 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării