main logo
1250

Huawei și-a prezentat noul telefon pliabil: Cât de scump e Mate Xs

Huawei a revenit în 2020 cu un nou telefon pliabil. Se numește Mate Xs și are un cost considerabil. Totuși, compania susține că e mult îmbunătățit față de ce-a prezentat în 2019.

Huawei și-a prezentat noul telefon pliabil: Cât de scump e Mate Xs

Huawei Mate Xs e un telefon cu Android, dar fără serviciile Google. Are un ecran de 6,6 inci OLED când e închis și unul de 8 inci când e deschis, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Designul e similar modelului de anul trecut. Are o baterie de 4.500 mAh și cel puțin la acest capitol compania se compară direct cu Samsung.

Galaxy Fold, de exemplu, are 4.235 mAh. Ce mai spune Huawei e că telefonul său se încarcă de 2,3 ori mai repede (până la 85% în doar jumătate de oră). 

În ceea ce privește specificațiile, are un procesor Kirin 990 cu modem 5G, 8 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare.

Cât costă? 2.500 de euro.

Huawei Mate Xs ar putea fi același ca în urmă cu un an, dar pentru toată lumea

În 2019, Huawei și-a vândut telefonul pliabil doar în China. Și asta la un preț deloc mic. Astfel, Mate Xs ar putea fi versiunea pe care s-o distribuie global. Sau cel puțin în țările în care poate avea cerere.

E, lejer, cel mai scump telefon pe care să-l cumperi. Dar este pliabil și compania se laudă că stratul de protecție a ecranului e de trei ori mai scump decât aurul.

În ceea ce privește camerele foto, acestea sunt: 40 megapixeli principală, 16 MP ultrawide și 8 MP zoom. Există și un senzor 3D ToF.

Ca software, telefonul Huawei rulează Android 10 cu interfața EMUI 10 și fără servicii Google. Totuși, au fost îmbunătățite opțiunile prin care să profiți de tot ecranul. 

Astfel, Mate Xs e mai mult tabletă decât era modelul din 2019. Poți, de exemplu, să ai trei aplicații deschise, una dintre acestea fiind peste celelalte două.

E cert însă că atât Huawei și Samsung, cât și alți producători încă experimentează cu telefoanele pliabile. 

Samsung s-a dus anul acesta către un concept nou, cum e Galaxy Z Flip. 

Poate până la finalul anului vom vedea o replică de la Huawei și pentru așa ceva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării