main logo
312

Huawei lansează, în sfârșit, telefonul pliabil, dar la un preț astronomic

Huawei Mate X are o dată oficială de lansare. Primul telefon pliabil al chinezilor va ieși în curând pe piață, după mai multe amânări și termene nerespectate.

Huawei lansează telefonul pliabil, dar la un preț astronomic

Chinezii de la Huawei au anunțat că, în sfârșit, vor lansa primul model pliabil – Mate X, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Amânat de mai multe ori pe parcursul anului, telefonul va suporta noua tehnologie 5G, dar va fi lansat prima oară în China. Și asta se întâmplă repede, chiar luna viitoare.

Modelul pliabil Huawei Mate X e echipat cu procesorul Kirin 980 și dispune de o baterie ce se încarcă până la 85% în doar o jumătate de oră, grație tehnologiei fast charging. 

Când este „desfăcut” la maximum, telefonul arată precum o tabletă de opt inci, iar atunci când este pliat, ecranul are o suprafață de 6,6 inci.

Spre deosebire de Galaxy Fold, care se deschide asemenea unei cărți, Mate X are un alt sistem pe stilul clapetă, în jurul căruia se și pliază. Asta ar trebui să-l facă mai ușor de folosit decât rivalul sud-coreean, mai ales că se deschide pe exterior.

Ce preț va avea Huawei Mate X

Huawei Mate X se va lansa prima dată în China pe 15 noiembrie. Pe celelalte piețe, data oficială nu a fost încă anunțată. Dar vine cu un preț pe măsură, care te face să reconsideri un pic achiziția. Prețul pentru piața din China este de 2.400 de dolari, variantă în care ai o memorie RAM de 8 GB și 512 GB spațiu de stocare.

E de înțeles și de ce încă nu s-a anunțat data de lansare pe piețele din afara Chinei. Telefonul Huawei Mate X este unul care funcționează pe baza tehnologiei 5G. 

Noua generație a rețelelor de date mobile nu a fost implementată la scară largă. Iar chinezii așteaptă să vadă unde apare tehnologia, pentru a fi siguri că-și vând telefonul celor care-l pot folosi la adevărata lui valoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării