main logo
666

Hackerii vând fără probleme mesajele private de pe Facebook

Datele tale personale de pe Facebook nu mai sunt în siguranță de mult timp, iar acum, mai mult ca niciodată, riști să fii expus în public.

Hackerii vând fără probleme mesajele private de pe Facebook

O investigație a celor de la BBC arată că o grupare de hackeri ruși ar vinde pe un forum mesajele private a 81.000 de conturi de Facebook. Aceștia susțin că au acces la datele personale a 120 de milioane de conturi și că le oferă la vânzare, contra sumei de 40 de bani pe cont, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Facebook neagă că hackerii ar fi obținut acces la serverele sale și în schimb, dă vina pe utilizatorii care ar fi instalat extensii de browser malițioase, capabile să stocheze mesaje private.

Expertul în securitate cibernetică Joseph Carson e de părere că hackerii au exagerat cantitatea de date personale pe care o au la dispoziție. ”E foarte puțin probabil ca hackerii să aibă mesajele private a 120 de milioane de conturi”, spune acesta, care adaugă că ”e mult mai probabil ca lista de 81.000 de conturi să fie tot ceea ce au aceștia, iar indivizii ar vrea să creeze panică.”

Platforma unde au fost postate informațiile pare să fie una rusească, având în vedere că are un IP din Sankt Petersburg. BBC susține că a contactat cinci utilizatori din Moscova, Belgorod și Perm, afectați de această breșă, iar aceștia au confirmat că textele disponibile online sunt, într-adevăr, extrase din mesajele lor private.

Între mostre publicate apar conversații private, dar și fotografii de vacanță, care n-ar avea ce să caute într-un spațiu public. Majoritatea victimelor ar fi din Rusia și din Ucraina, dar o parte dintre conturile compromise ar fi și din SUA, Marea Britanie și Brazilia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării