main logo
506

Google updatează aplicaţia Maps cu funcţionalitatea Live View

Google anunţă lansarea noii funcţionalităţi Live View în aplicaţia Google Maps, cu ajutorul căreia utilizatorul va putea să se orienteze în ce direcţie merge, cu ajutorul săgeţilor şi indicaţiilor suprapuse imaginilor din realitate, pe care le vede prin camera foto a telefonului.

Google updatează aplicaţia Maps cu funcţionalitatea Live ViewFoto: gettyimages.com

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi Agerpres, noua funcţie Live View disponibilă până în prezent doar pentru utilizatorii de telefoane Google Pixel, se va regăsi, începând de săptămâna aceasta, şi pe toate telefoanele Android sau iPhone care dispun de tehnologia Realitatea Augmentată (RA), transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Astfel, utilizatorul va trebui să aleagă destinaţia, să selecteze ca mijloc de călătorie mersul pe jos, iar apoi să apese pe butonul albastru „Porniţi RA”. Ulterior, se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicaţiile de navigaţie.

Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care există imagini Street View (inclusiv în România).

Alte funcţionalităţi pe care le cuprinde Google Maps care pot fi de ajutor în următoarea călătorie sunt: navigaţie şi tot ce ai nevoie de drum (magazine sau benzinării), hărţile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), explorează zona (locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci şi pe care le poţi salva ca puncte de interes şi organiza în liste), salvarea locului în care ai parcat maşina, precum şi funcţia Instant Camera Translation din aplicaţia Google Translate ce permite traducerea instantanee a unor texte (anunţuri pe stradă, meniuri în restaurante, etichete de produse) în peste 80 de limbi, inclusiv română.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a ajuns la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării