main logo
401

Google marchează ziua europarlamentarelor printr-un Doodle special

Alegerile europarlamentare sunt marcate şi de compania Google. Gigantul a afişat astăzi un Doodle, logoul căruia conţine o urnă de vot, pe care este imprimat drapelul Uniunii Europene.

Google marchează ziua europarlamentarelor printr-un Doodle special

Google a prezentat şi alte Doodle-uri asemănătoare, pentru alegerile europarlamentare din alte ţări, unde are loc astăzi scrutinul, sau pentru ţările unde scrutinul a avut loc ieri, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Doodle-ul ce marchează alegerile europarlamentare, însă, nu poate fi văzut din R. Moldova, ci doar din ţările UE.

De menţionat că Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare şi uneori spontane ale siglei Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum şi pentru a comemora viaţa unor artişti, deschizători de drumuri sau a unor oameni de ştiinţă celebri.

Conceptul de doodle s-a născut în 1998, încă înainte de înregistrarea companiei, atunci când fondatorii Google, Larry şi Sergey, s-au jucat cu sigla companiei pentru a indica participarea lor la festivalul Burning Man în deşertul Nevada. 

Ei au plasat un omuleţ desenat în spatele celui de-al doilea „o” din cuvântul Google, iar sigla revizuită a fost concepută ca un mesaj haios pentru utilizatorii Google, anunţându-i că fondatorii nu erau la birou. 

Chiar dacă primul doodle a fost relativ simplu, această acţiune a dat naştere ideii de a decora sigla companiei pentru a sărbători evenimente notabile.

Google marchează ziua alegerilor europarlamentare printr-un Doodle special

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării