main logo
905

Google Lens înlocuiește funcția cameră din Google Translate

În septembrie, Google a prezentat în avanpremieră o nouă funcție AR Translate pentru Lens, care profită de tehnologia din spatele Magic Eraser de pe Pixel. Anterior, Google Translate a înlocuit camera care traduce încorporată în Google Lens.

Google Lens înlocuiește funcția cameră din Google TranslateFoto: adevarul.ro

Pe lângă căutarea vizuală care poate fi folosită pentru identificarea cumpărăturilor, a obiectelor și a reperelor, Google Lens este bun și la extragerea textului pentru copiere și salvare într-un document, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Această opțiune de extragere text merge mână în mână cu filtrul "Translate" care poate suprapune traducerea peste textul din scenă pentru a se potrivi mai bine cu contextul. Opțiunea poate funcționa și offline, dacă descarci pachetul de limbi din timp.

Aplicația mobilă Google Translate dispune de mult timp de cameră foto, opțiune care a fost modernizată ultima dată în 2019, cu detectare automată și suport pentru mai multe limbi. Reproiectarea mai amplă a aplicației Android Material You a modernizat interfața de utilizare anul trecut.

Având în vedere suprapunerea dintre instrumentele camerei, Google înlocuiește acum capacitatea nativă Translate cu filtrul Google Lens.

Deschiderea camerei în ambele aplicații mobile pentru traducere deschide o interfață Lens UI.

Pe Android, aceasta lansează opțiunea la nivel de sistem de operare, în timp ce aplicația de iOS are acum o opțiune de Lens încorporată.

La lansarea din Google Translate, ai acces doar la filtrul "Translate" și nu poți trece la nicio altă capabilitate Lens.

În partea de sus, poți schimba manual limbile, activa flash-ul și opțiunea "Show original text" (arată textul original), în timp ce poți importa imagini/capturi de ecran existente pe dispozitiv din colțul din stânga jos.

Această modificare este deja implementată pe scară largă în Google Translate pentru Android și iOS.

Această consolidare are sens și vine înaintea AR Translate, care prezintă "progrese majore în materie de inteligență artificială".

Abordarea actuală suprapune textul convertit peste imagine folosind "blocuri de culoare" pentru a masca ceea ce este înlocuit.

În viitor, Google Lens va schimba textul original în mod direct, valorificând tehnologia Magic Eraser a Pixel-ului, care poate elimina cu ușurință distragerile din imagini.

În plus, textul tradus se va potrivi cu stilul original.

Urmând să apară în cursul acestui an, AR Translate funcționează în 100 de milisecunde atât pe capturi de ecran, cât și în direct în camera Google Lens.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării