main logo
521

Google Family Link te ajută să închizi telefonul copilului de la distanță

Dacă ai un adolescent mai neastămpărat în casă, cu ajutorul Google Family Link poți să-i închizi telefonul de la distanță când vrei să se culce sau să ia o pauză de la jocuri video.

Google Family Link ajută să închizi telefonul copilului de la distanță

Google și Apple fac investiții semnificativ în îmbunătățirea mecanismelor de control parental integrate în sistemele lor de operare pentru mobile, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Există foarte multe opțiuni la care poți apela, dacă vrei să te asiguri că micuțul tău nu abuzează de accesul la tehnologie.

Nu de alta, dar smartphone-urile și accesul la rețele de socializare au devenit cel mai peiculos viciu al secolului 21, iar abilitățile de autocontrol ale copiilor nu sunt suficient de bine dezvoltate până când ajung să fie expuși la ele.

Cea mai recentă soluție pentru a-ți face viața mai ușoară vine de la Google. Prin intermediul Google Family Link, gigantul din Mountain View îți pune la dispoziție mai multe instrumente pentru monitorizarea și restricționarea interacțiunii copiilor cu terminale ce rulează Android.

Totul pleca de la realizarea unui cont monitorizat pentru tinerii sub 13 ani. Printr-un update, Family Link suportă restricționarea adolescenților peste vârsta menționată mai sus.

În funcție de câtă răbdare ai, poți defini limite de timp în care să funcționeze telefonul copilului. Îi poți bloca accesul la anumite aplicații din Play Store, îl poți localiza sau i-l poți bloca de la distanță.

Toate aceste opțiuni sunt disponibile pentru posesorii de terminale cu Android la această oră, dar, în viitor apropiat, vor putea fi utilizate și în tandem cu Chromebook-uri.

Cea mai nouă funcție introdusă în serviciul Family Link include posibilitatea blocării terminalului unui adolescent prin comenzi vocale orientate către Google Assistant. 

Poți spune să-i blocheze telefonul copilului tău pe nume, iar fiul sau fiica ta va avea doar câteva minute pentru a-și încheia activitățile.

În mod previzibil, există mai multe tertipuri la care copiii pot apela pentru a dezactiva aceste opțiuni de securitate, dar orice gest în această direcție se va reflecta într-o notificare pe telefonul părinților și s-ar putea concretiza într-un alt scandal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării