main logo
546

Google e investigat pentru proiectul secret de colectare de date

Informația că Google colectează pe ascuns date legate de sănătatea utilizatorilor a apărut recent în spațiul public, iar acum compania este investigată pentru asta.

Google e investigat pentru proiectul secret de colectare de date

Autoritățile din Statele Unite au anunțat că vor începe o investigație în ceea ce privește practicile companiei de colectare de date legate de sănătate, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Astfel, oficiul pentru Drepturile Civile din Departamentul Sănătății și Drepturilor Omului a anunțat că va urmări să afle mai multe informații despre această colectare în masă a documentelor medicale ale persoanelor fizice pentru a se asigura că măsurile HIPAA au fost complet implementate”.

Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) este legea americană privind portabilitatea și responsabilitatea privind asigurările de sănătate.

În urma unui parteneriat cu Ascension, al doilea cel mai mare furnizor de servicii de sănătate din Statele Unite, Google a  colectat informații detaliate despre sănătatea câtorva milioane de americani fără să-i fi informat pe aceștia sau pe medicii lor.

Procesul de colectare a acestor date a căpătat și un nume de cod în interiorul companiei: este cunoscut sub numele de Projeect Nightingale.

Google a colectat pe ascuns date legate de sănătatea oamenilor

Cantitatea de date la care gigantul tech a avut acces este uriașă. A primit de la Ascencion date preceum nume, istoricul medical, data nașterii, rezultate ale analizelor, diagnostice sau fișe de spitalizare. 

Google ar avea nevoie de toate acestea pentru a dezvolta un nou software de inteligență artificială. Acesta ar urma să aibă capacitatea de a prezice automat rezultatul și riscurile anumitor proceduri și medicamente. 

De asemenea, ar fi capabil să citească imagini scanate precum RMN-uri și să încarce datele aferente într-o rețea centrală la care pot avea acces atât personalul Ascension, cât și personalul Google.

Pentru că este vorba despre o colecție masivă de date personale, intimitatea utilizatorilor a fost grav încălcată. Mai ales pentru că aceștia nu erau conștienți că informațiile despre ei erau date mai departe către Google.

Compania spune că va coopera cu autoritățile în cadrul acestei investigații. De asemenea, menționează că practicile sale în colaborarea cu Ascension sunt în conformitate cu reglementările în vigoare, inclusiv în ceea ce privește HIPPA.

Rămâne de văzut ce vor hotărî investigatorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării