main logo
400

Germania: Scurgere de date personale ale politicienilor și jurnaliștilor

Datele personale ale politicienilor germani și ale unor jurnaliști au fost răspândite pe Internet ca rezultat al unui atac hacker, a informat presa germană astăzi, 4 decembrie.

Germania: Scurgere de date personale ale politicienilor și jurnaliștilorGermania: Scurgere de date personale ale politicienilor și jurnaliștilor

Hackerii au atacat înainte de Crăciun, dar mass-media a aflat despre aceasta acum, transmite Știri.md cu referire la tvc.md

Potrivit publicațiilor, pe Internet au fost publicate astfel de date ale politicienilor și jurnaliștilor cum ar fi numere de telefon, adrese, corespondență personală și fotografii de familie.

Atacul hackerilor a afectat mulți politicieni, cu excepția membrilor partidului de extrema dreaptă "Alternative for Germany".

Potrivit presei germane, în special, pe Internet au apărut datele președintelui Germaniei, dar a avut de suferit și președintele Partidului Verde, Robert Habeke, secretarul general al Partidului Social Democrat din Germania, Lars Klingbeyle și  fostul ministru de Externe al Germaniei, Zigmar Gabriel.

În plus, și jurnaliștii de la canalele TV ARD și ZDF au fost atacați. Însă, cel mai afectat de atac a fost jurnalistul german, Hajo Zeppelt, care se specializează în direcția dopajului.

Nu se știe încă cine este exact în spatele atacului hacker care a avut loc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării