main logo
459

Funcția prin care Apple face cei mai mulți bani de pe urma ta

Apple reușește oricum să facă o grămadă de bani de pe urma utilizatorilor, dar reușește să își maximizeze profiturile cu o simplă „funcție”.

Funcția prin care Apple face cei mai mulți bani de pe urma ta

Un raport publicat de către Mark Gurman și Ian King analizează strategia prețurilor impuse de Apple, prin prisma spațiului de stocare pe care îl foeră telefoanele. Analiștii Bloomberg sunt de părere că noile telefoane, cu 512 GB de stocare, vor fi un hit, relatează Știri.md cu referire la playtech.ro.

Compania te taxează enorm pentru stocarea folosită în telefoane, care în sine e destul de ieftină. Wayne Lam, de la IHS Markit, spune că Apple plătește 25 de cenți/ GB, iar pe tine te taxează cu 78 de cenți/ GB.

În cazul lui iPhone XS, costurile pentru Apple arată astfel: 23,68 dolari pentru 64 GB, 66,24 dolari pentru 256 GB și 132,48 dolari pentru 512 GB. Iar, ca să pui lucrurile în perspectivă, opțiunea de 512 GB va aduce Apple cu 134 de dolari mai mult/ iPhone decât varianta de 64 GB.

Conform datelor de la InSpectrum Tech, prețurile pentru memoria flash NAND sunt la jumătate față de anul trecut, dar prețurile impuse de Apple nu reflectă în vreun fel aceste tăieri de costuri.

„Spațiul de stocare e una dintre pârghiile folosite de Apple pentru venituri mai mari și e, fără îndoială, cea mai profitabilă”, spune Wayne Lam. Acesta subliniază că efortul este unul minim pentru Apple, care trebuie doar să schimbe un cip din telefon. Un ecran mai mare, în schimb, presupune un întreg proces de design.

Cei 78 de cenți/ GB nu sunt o schimbare prea mare față de anul trecut. În paralel, stocarea pe un iPhone costă mai mult decât pe alte telefoane. În cazul celor de la Samsung, prețul rezultat e de vreo 65 de cenți/GB.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării