main logo
1360

Firma ce a promis viață veșnică, dată în judecată pentru eșec lamentabil

Un bărbat a ajuns să dea în judecată o fundație de criogenie, dintr-un motiv de care nimeni nu cred că se aștepta să audă vreodată.

Firma ce a promis viață veșnică, dată în judecată pentru eșec lamentabil

Laurence Pilgeram a murit în domiciliul său din California în aprilie 2015. Acesta avea 90 de ani și purta la mână o brățară care indica faptul că trupul său urma să fie criogenat. Din păcate, lucrurile nu am mers deloc conform planului, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Pilgeram a fost cercetător în domeniul biochimiei și fiziologiei, cu un interes deosebit față de știința îmbătrânirii. Bătrânul a murit într-o zi de vineri, iar compania care trebuia să-i ridice corpul și să-l păstreze pentru o viitoare renaștere nu a putut fi contactată în weekend.

Laboratorul de criogenie Alcor Life Extension Foundation din Phoenix, Arizona a aflat de moartea bărbatului abia luni. Imediat ce au ridicat corpul, specialiștii l-au acoperit cu gheață uscată. De asemenea, personalul laboratorului a efectuat mai târziu o „separare neurologică”. De acolo lucrurile au început să se complice.

Potrivit fiului lui Pilgeram, separarea neurologică este un termen pentru procedura în care capul este separat de restul corpului și este înghețat – metoda este mai ieftină decât criogenarea întregului corp. 

Cea mai tristă parte este că procedura nu trebuia să aibă loc niciodată, bărbatul ajungând să aibă doar capul criogenat, idee cu care nu fusese de acord.

Fiul acestuia a fost șocat și îngrozit după ce a primit un pachet neașteptat de la fundația Alcor, care conținea rămășițele tatălui său, mai puțin capul.

Prin urmare, Kurt Pilgeram dă în judecată Alcor pentru suma de un milion de dolari. Să nu mai spunem că fundația nici măcar nu l-a anunțat că rămășițele tatălui său fuseseră incinerate și trimise către el.

Reprezentanții legali ai Alcor au refuzat să dea explicații pentru faptul că au ciogenat doar capul bărbatului, dar documentele furnizate de fundație precizează că nu au ciogenat corpul, deoarece acesta nu se alfa în starea medicală necesară procedurii – probabil din cauza duratei lungi de timp care a trecut până când corpul a fost ridicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării