main logo
526

FBI a deblocat un nou iPhone, în două luni, fără ajutor de la Apple

În utlimele două săptămâni, au ieșit la suprfață două cazuri în care FBI a reușit să deblocheze iPhone-uri, fără să aibă nevoie de ajutor din partea Apple.

FBI a deblocat un nou iPhone, în două luni, fără ajutor de la Apple

Unul dintre acestea, un iPhone 11, aparține lui Lev Parnas, fost asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Parnas a fost arestat în octombrie, pentru că a încercat să părăsească țara în timp ce era anchetat pentru presupuse infracţiuni privind finanţarea electorală. Atunci, FBI i-a confiscat și telefonul.

Ministerul Justiției american (DOJ) a confirmat faptul că i-a luat două luni să decripteze telefonul lui Parnas. Deși durata de timp este una destul de lungă, acest lucru de arată că, de fapt, autoritățile americane nu au nevoie de asistența Apple pentru deblocarea telefoanelor ci, dimpotrivă, pot face acest lucru pe cont propriu, chiar și pe cel mai nou model de telefon de la Apple.

Avocatul său, Joseph A. Bondy, susține că DOJ ar fi extras date de pe telefonul clientului său în data de 3 decembrie 2019. Totuși, Departamentul nu ar fi scos la suprafață documentele până în ajunul Anului Nou.

Parnas s-a întors acum împotriva fostului său asociat, dar și împotriva lui Donald Trump. Într-un interviu recent, acesta a făcut o serie de dezvăluiri în ceea ce-l privește pe președintele actual al Statelor Unite, care ar putea cântări destul de mult în procedura de impeachment, care ar putea avea ca rezultat înlăturarea lui Trump de la conducerea statului.

Ce înseamnă la nivel mai mare deblocarea iPhone-urilor de către autorități

Disputa dintre FBI și Apple în ceea ce privește criptarea datelor de pe telefoane este una mai veche. Acum, Departamentul de Justiție (DOJ), FBI, dar și președintele Donald Trump încearcă să se impună în fața companiei și îi cer acesteia să deblocheze iPhone-uri care aparțin unor suspecți din cadrul unor investigații în desfășurare.

Acum, presiunea pe Apple din partea autorităților vine în urma unei investigații asupra unui ofiţer al Forţelor Aeriene Saudite, acuzat că a împuşcat mortal trei americani la o bază navală din statul Florida. Astfel, autoritățile speră ca Apple să deblocheze cele două telefoane folosite de acesta, pentru a afla mai multe date.

Acestea vor ca Apple să instaleze backdoor-uri de supraveghere în sistemul său de securitate. Astfel, atunci când ar avea nevoie, autoritățile ar putea avea acces la datele personale ale posesorilor de iPhone. Partea proastă e că această hotărâre ar compromite securitatea tuturor utilizatorilor de telefoane de la Apple.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării