main logo
424

Facebook vrea să creeze o criptomonedă pentru WhatsApp

Facebook nu mai este de mult doar o rețea socială, ci este o companie care-ți acaparează cel puțin jumătate din viața ta de pe internet.

Facebook vrea să creeze o criptomonedă pentru WhatsApp

Următorul pas este oferirea de servicii financiare. Compania este în criză, dar asta nu o oprește să pregătească o criptomonedă, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Facebook lucrează la o criptomonedă care le-ar permite utilizatorilor să transfere bani pe WhatsApp, iar prima piață unde s-ar implementa asta ar fi India.

Cei de la Facebook vor să creeze o monedă de tip stable coin, adică una a cărei volatilitate să nu fie la fel de mare ca a majoritatea criptomonedelor. Practic, fiecare monedă ar fi echivalentul unui dolar, nu ar crește și nu ar scădea în valoare. Totuși, moneda este departe de a fi lansată deoarece încă se lucrează la strategie.

Era de așteptat ca rețeaua socială să facă o mișcare către servicii financiare, mai ales după ce l-a angajt pe David Marcus, fostul președinte al PayPal, pentru a conduce aplicația Messerger. Mai mult, în mai David Marcus a devenit șeful companiei pe inițiative de blockchain, despre care cei de la Facebook nu au au dat detalii.

Compania a angajat mai multe persoane pentru blockchain și acum sunt în jur de 40 de persoane care se ocupă de inițiative de blockchain. „Precum nenumărate companii, Facebook caută metode de a se folosi de tehnologia blockchain. Avem o echipă mică care explorează diferite aplicații. Nu avem nimic de declarat public”, a spus un reprezentant al Facebook.

De ce ar vrea Facebook să implementeze o metodă de plată pe WhatsApp în India printr-o criptomonedă? Acolo, serviciul de mesagerie este foarte popular și are peste 200 de milioane de utilizatori. De asemenea, nu numai românii trimit bani acasă, ci și indienii, și încă cât.

Se pare că în 2017, toți indienii plecați în lume au trimis acasă în jur de 69 de miliarde de dolari, potrivit Băncii Mondiale. Cred că ar vrea ca măcar o parte din banii aia să fie sub forma unei monede pe care o controlează.

Totuși, Facebook nu vrea orice fel de monedă, ci una stabilă de care utilizatorii pot depinde. Tether este cea mai cunoscută monedă de acest gen, însă și acesta este învăluită în controversă după ce compania a refuzat să fie auditată de autoritățile americane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării