main logo
418

Facebook și Instagram au picat în mai multe părți din lume

Facebook a picat pentru câteva sute de milioane de oameni. Problemele cu care se confruntă rețeaua socială afectează și Instagram.

Facebook și Instagram au picat în mai multe părți din lume

Un inginer a admis că site-ul are probleme și că investighează problema. Conform Facebook, mai mult de două ore utilizatori din mai multe țări au întâmpinat probleme. Cele mai afectate zone au fost Europa și America de Nord, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Că Facebook a picat nu este o premieră, dar este un lucru destul de rar întâlnit. Utilizatori care încearcă să folosească Facebook întâmpină dificultăți la autentificare sau, pur și simplu, nu le este afișat site-ul, în loc fiind o pagină albă. Totuși, pe unele browsere pare să nu aibă nicio problemă.

La ora publicării acestui articol, 41% din utilizatori experimentau blackout total, ceea ce înseamnă că văd mesajul Service Unavailable sau doar pagina albă mai sus menționată. 

Odată cu acest Facebook picat, 21% din utilizatori n-au acces la platformă via aplicații, cum ar fi Messenger sau cea mare. Din toate acestea, 37% din probleme sunt la login.

Utilizatori din Marea Britanie, Japonia, Argentina sau Statele Unite ale Americii se plângă că rețeaua socială este inaccesibilă din zona lor. Cele mai multe mesaje de „eroare” sunt cu pagini albe pe care nu apare nimic. De regulă, Facebook afișează mesajul că serviciul este indisponibil. Ultima dată când au fost întâmpinate probleme atât de mari a fost în urmă cu aproape două luni.

Pe site-ul Down Detector au fost deja înregistrate aproape 12.00 de raportări în ultimele 24 de ore cu privire la problemele de funcționare. În România, pentru anumiți utilizatori, funcționează în parametri normali. 

Totuși, se pare că problemele nu țin doar de un continent, ci afectează conturi din aproape toată lumea, din California până în Polonia și din Pakistan până în Irlanda. Anumiți utilizatori întâmpină probleme doar când vor să publice ceva, cum ar fi un mesaj pe-o pagină sau un status personal.

Astfel de probleme apar, de regulă, când Facebook face actualizări. La cât de mare este însă numărul de raportări, s-ar putea ca de data aceasta să fie ceva mai serios. Ținând cont că sunt peste două miliarde de conturi, poți aproxima cu o oarecare certitudine că circa 500 de milioane de utilizatori au probleme cu accesarea Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării