main logo
512

Facebook răspunde acuzațiilor apărute după viralul 10 year challenge

Cel mai nou fenomen viral de pe Facebook, 10 year challenge, a fost îmbrățișat de mulți, în timp ce alții tratează subiectul cu destul de mult scepticism.

Facebook răspunde acuzațiilor apărute după viralul 10 year challengeFacebook răspunde acuzațiilor apărute după viralul 10 year challenge

10 year challenge e un nou fenomen viral apărut pe Facebook, iar ideea e destul de simplă: să postezi o poză cu tine de acum un deceniu, alături de una din prezent, ca să vadă toți prietenii tăi cine-ai fost și cine-ai ajuns. E un mod bun de a te mai băga în seamă cu alții și de a mai fi relevant în social media, asta dacă te dai în vânt după postatul periodic, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Dacă, în schimb, nu ești dintre cei de acest fel, ai putea foarte bine să ai și ceva reticențe cu privire la acest nou viral. Criticile au apărut încă de la bun început și nu sunt chiar atât de conspirative pe cât ar părea la prima vedere.

Sunt oameni care consideră că 10 year challenge e doar o metodă aparent benignă pentru ca Facebook să creeze o bază de date imensă, utilă pentru a crea o inteligență artificială ce poate analiza diferențele care apar în cazul îmbătrânirii. Mai departe, Facebook poate crea un algoritm pentru progresie de-a lungul anilor, dar și pentru recunoașterea vârstei dintr-o fotografie.

Desigur, există scopuri nobile pentru o astfel de aplicație, cum ar fi găsirea persoanelor dispărute după ani de la întâmplare, însă totodată, Facebook o poate folosi și în scopuri mai puțin nobile.

Totuși, compania a dezmințit aceste zvonuri și spune că provocarea este o memă pornită de la utilizatori, fără implicarea rețelei. „E o dovadă a distracției de care au parte oamenii pe Facebook, și cam atât”, spune Facebook. Cu toate acestea, având în vedere că rețeaua socială nu e tocmai cea în care ai mai vrea să ai încredere, ar trebui să tratezi cu scepticism curentul actual, dar și altele care vor mai urma.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării