main logo
510

Facebook plătește contractori externi pentru convorbirile utilizatorilor

Credeați că doar Alexa de la Amazon și Siri de la Apple vă ascultă convorbirile? Ei bine, nu! Facebook plătește contractori externi pentru a transcrie convorbirile utilizatorilor săi, scrie Bloomberg.

Facebook plătește contractori externi pentru convorbirile utilizatorilor

Acest lucru are loc pentru a îmbunătăți serviciile sale, în special sistemele de inteligență artificială, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Autoritățile din Irlanda, unde își are sediul european compania, au demarat o investigație pe această temă, cu scopul de a vedea dacă aceasta respectă prevederile privind viața privată și regulamentul de protecție a datelor personale, scrie Reuters. 

Opt investigații pe probleme de date personale 

Aceasta este cea de-a opta investigație pe care autoritățile din Irlanda o deschid în privința Facebook, la doar un an și câteva luni de la intrarea în vigoare a GDPR. Facebook a fost acuzată de multe ori în privința practicilor sale legate de protecția vieții private. 

Compania a dat acces multor firme la datele utilizatorilor. Cel mai celebru scandal este legat de firma de propagandă politică Cambridge Analytica, care a dus la expunerea datelor private pentru un număr de 87 de milioane de oameni. 

De asemenea, un număr de producători de smartphone-uri din China au primit, la rândul lor, acces la date. Facebook a fost amendată recent cu 5 miliarde de dolari din cauza aceasta. 

Verificați-vă setările din Facebook Messenger 

Conform Bloomberg, au fost afectați utilizatorii care folosesc aplicația Messenger și care au activată opțiunea de a le fi transcrise conversațiile audio. 

Contractorii plătiți de Facebook trebuiau să verifice dacă inteligența artificială a interpretat corect mesajele oamenilor. 

Potrivit GDPR, companiile care nu respectă legislația în domeniul vieții private pot fi amendate cu maximum 4% din cifra de afaceri. 

Apple, Google, Amazon, în aceeași oală 

Gigantul american Amazon a intrat recent în colimatorul presei mondiale după ce s-a aflat că angajații din București ai companiei transcriu conversațiile, scopul fiind tot dezvoltarea asistentului digital. 

Același lucru s-a întâmplat și cu Siri și Apple, iar în acest caz contractorii ajungeau să asculte inclusiv când utilizatorii făceau sex. 

Apple și Google au anunțat suspendarea programelor prin care sunt transcrise și analizate discuțiile utilizatorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării