main logo
412

Facebook Messenger ne protejează de conturile false

Facebook Messenger ne protejează de conturile false! În prezent, este în curs de testare o nouă funcţie de alertare. Aceasta ar trebui să împiedice fraudele comise prin contactarea utilizatorilor Facebook Messenger, folosind conturi false.

Facebook Messenger ne protejează de conturile falseFacebook Messenger ne protejează de conturile false

De obicei, se întâmplă aşa: o persoană rău intenţionată creează un cont de Facebook, îi atribuie acestuia poza de profil şi un nume identic unei persoane de încredere din lista de contacte a victimei, după care o abordează ca şi cum ar fi persoana respectivă, transmite Știri.md cu referire la Canal3.md

Odată intrat în conversaţie, un infractor experimentat poate obţine informaţii care să ajute la comiterea furturilor din locuinţe sau chiar să convingă victima în a-i transfera sume mari de bani.

Facebook va verifica, însă, în mod automat solicitările de mesaje primite de pe conturi Messenger necunoscute, ţinând cont de aspecte cum ar fi lipsa unui cont asociat, sau înregistrarea folosind un număr de telefon dintr-o altă ţară.

De asemenea, se va verifica dacă solicitarea de conectare se face cu un nume identic sau similar unuia dintre contatele existente deja în lista de contacte.

Solicitările suspecte nu vor fi blocate automat, însă utilizatorii vor fi alertaţi şi îndrumaţi să acţioneze cu prudenţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării