main logo
608

Facebook îți dă o nouă opțiune ca să știi mai bine cum te urmărește

Nu e niciun dubiu pentru nimeni că Facebook colectează constant date despre noi, iar această nouă opțiune te va ajuta să vezi mai bine ce și cum.

Facebook îți dă o nouă opțiune ca să știi mai bine cum te urmăreșteFoto: pcbag.com

E clar că rețeaua socială știe tot ce faci atunci când o folosești, dar fie că ești sau nu conștient de asta, partea proastă e că te poate urmări și în afara platformei, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Acum Facebook îți oferă un instrument prin care îți permite să vezi ce informații colectează despre tine, chiar și atunci când nu folosești rețeaua socială. 

Vestea și mai bună e că te va lăsa și să îi tai, într-o oarecare măsură, accesul la aceste informații despre tine.

Compania culege date despre tine din două părți. În primul rând, are informații pe care chiar tu i le dai, cum ar fi numele, data de naștere, locul de muncă și toate acele date pe care le introduci singur pe platformă. 

În al doilea rând, Facebook îți urmărește activitatea și pe site-urile și aplicațiile terțe și strânge și de acolo informații despre tine.

Cum funcționează noul instrument Facebook și la ce te ajută

De acum, platforma te va lăsa să vezi și să administrezi datele din a doua categorie. 

În primul rând, vei vedea o listă a tuturor site-urilor terțe la care Facebook are acces și-ți poate urmări activitatea de browsing. Astfel, vei putea deconecta acest istoric de la contul tău de pe rețeaua socială. 

De asemenea, poți tăia accesul viitor platformei la activitatea ta de pe internet, dar vei putea selecta ca doar anumite site-uri să nu trimită istoricul tău către Facebook.

Opțiunea se numește „Off-Facebook Activity”, însă nu este disponibilă încă pentru toată lumea. În primă fază, de aceasta vor beneficia unii utilizatori din Irlanda, Coreea de Sud și Spania, iar compania spune că urmează să ajungă la toată lumea în următoarele luni.

Totuși, ca mai toate măsurile luate de Facebook, nici aceasta nu e chiar atât de utilă precum o face compania să pară. Toate aceste date pe care compania le colectează nu vor fi șterse, ci doar nu va mai fi corelat cu contul tău. 

Altfel spus, rețeaua socială va continua să dețină toate aceste informații, însă nu le va mai asocia cu profilul tău. 

Așadar, datele colectate despre tine nu vor fi folosite pentru a-ți servi reclame pe news feed, însă acestea vor continua să apară în rapoartele de audiență prezentate dezvoltatorilor care folosesc instrumentele de analiză de pe Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării