main logo
470

Facebook îşi pune brandul pe WhatsApp şi Instagram

WhatsApp devine “WhatsApp from Facebook”, iar Instagram nu mai este doar Instagram, ci “Instagram from Facebook”

Facebook îşi pune brandul pe WhatsApp şi InstagramFoto: twitter.com

Facebook anunţă că va schimba numele produselor WhatsApp şi Instagram, adăugând la amândouă sintagma “from Facebook”, transmite Știri.md cu referire la News.ro.

Noile nume ale celor două servicii vor fi vizibile mai întâi în magazinele de aplicaţii pentru iOS şi Android, App Store respectiv Play Store, precum şi în splash screen.

Pe ecranul telefoanelor, cel puţin într-o primă fază, Facebook va păstra numele simple ale celor două aplicaţii.

Motivaţia oficială pentru aceste modificări este că Facebook vrea ca utilizatorilor să le fie clar că cele două produse fac parte din Facebook. 

Pe de altă parte, Messenger, aplicaţie deţinută tot de Facebook şi desprinsă chiar din reţeaua socială, nu poartă brandul Facebook în denumire.

Cele trei aplicaţii, Messenger, WhatsApp şi Instagram, urmează ca până finele acestui an să interacţioneze la nivelul funcţiilor comunicare, astfel încât, de exemplu, un utilizator de WhatsApp să-i poate scrie unui utilizator de Instagram.

Momentul ales pentru această decizie este curios. Facebook trece dintr-un scandal în altul, fiind investigată în mai multe regiuni ale lumii pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor săi. 

În Statele Unite, compania americană este cercetată chiar pentru modul în care a făcut achiziţii, inclusiv pentru felul în care a cumpărat WhatsApp şi Instagram.

Extinderea vizibilităţii a brandului Facebook asupra altor produse ale companiei ar putea înseamna şi extiderea neîncrederii utilizatorilor către serviciile respective.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării