main logo
402

Facebook inaugurează „War Room”, ultima linie de apărare împotriva ştirilor false

Urmând să fie activă mai ales pe perioada campaniilor electorale, organizate în Statele Unite sau în alte regiuni ale lumii, centrul de comandă denumit sugestiv War Room va găzdui un grup restrâns de 20 specialişti bine antrenaţi pentru a supraveghea activitatea în reţelele de socializare.

Facebook inaugurează ultima linie de apărare împotriva ştirilor false

Centrul de monitorizare amenajat într-o fostă sală de conferinţe din sediul Facebook va folosi cele mai avansate unelte de monitorizare din arsenalul reţelei de socializare, puse la dispoziţia unei echipe de ingineri, specialişti în analiză date şi oficiali Facebook cu putere de decizie.

Pe baza datelor extrase în timp real folosind algoritmi software meniţi să scoată în evidenţă postări cu tendinţă de viralizare şi alte activităţi suspecte, operatorii centrului de comandă vor putea acţiona împotriva campaniilor de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, transmite Știri.md cu referire la Go4it.ro.

În funcţie de evenimentele aflate în desfăşurare, activitatea aşa numitului War Room poate fi concentrată pe anumite regiuni geografice, suplimentând observaţiile cu informaţii obţinute şi de pe surse alternative, cum ar fi posturi de televiziune locale.

Sistemul testat deja cu ocazia unor alegeri locale din Statele Unite este îmbunătăţit permanent, software-ul creat urmând să folosească şi la monitorizarea campaniilor electorale din alte regiuni ale lumii, cu scopul de a limita răspândirea campaniilor de dezinformare şi înlesni accesul la informaţii din surse credibile.

Printre măsurile pregătite avem şi o verificare mai strictă a identităţii clienţilor de publicitate care solicită promovarea unor mesaje cu tentă politică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării