main logo
1968

Facebook: Conturi și pagini blocate, legate de Guvernul R. Moldova

Facebook anunță oficial că a șters 168 de profiluri și 28 de pagini Facebook, dar și 8 conturi de Instagram, care ar fi „coordonat comportament neautentic ce vizau persoane din Moldova”.

Facebook: Conturi și pagini blocate, legate de Guvernul R. Moldova

„Ținând cont de alegerile care se apropie în Moldova, am decis să anunțăm oamenii despre acțiunile pe care le-am întreprins și faptele pe care le știm la momentul de față”, transmite compania Facebook printr-un comunicat, transmite Unimedia.

Compania scrie că au fost cheltuiți circa 20 de mii dolari (achitați în dolari, euro și lei românești) pentru publicitate pe Facebook și Instagram și mai adaugă faptul că „o parte din această activitate era legată de angajați din cadrul Guvernului Moldovei”.

„Administratorii paginilor și ai profilurilor postau, de regulă, despre știri și probleme politice locale, cum ar fi educația în limba rusă sau limba engleză și reunificarea cu România. De asemenea, postau fotografii manipulatorii, narațiuni divizate și satiră și au clonat o pagină care se ocupa de stoparea știrilor false”.

Contactați de Unimedia, reprezentanți ai Guvernului nu au răspuns deocamdată. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat de la guvernare, Vitalie Gamurari, a declarat că nu cunoaște detalii, însă dacă informația este veridică și este vizat partidul direct, atunci acesta va ieși cu o reacție oficială.

Compania a publicat și o serie de capturi ale paginilor șterse:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării