main logo
768

Experiența Parcului IT din Republica Moldova este un model pentru Republica Kazahstan

„Suntem deschiși colaborării în domeniul dezvoltării tehnologiilor informaționale și suntem gata să împărtășim experiența țării noastre privind lansarea și dezvoltarea primului Parc IT, care este unul de succes.

Experiența Parcului IT din Moldova, model pentru KazahstanExperiența Parcului IT din Moldova, un model pentru Republica Kazahstan

Este un proiect inițiat în ianuarie 2018 și sunt deja înregistrați 100 de rezidenți”, a menționat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu Consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Igor Mussalimov.

În cadrul discuțiilor, oficialii au remarcat nivelul avansat al relațiilor bilaterale, accentuând necesitatea menținerii unui dialog activ între cele două state. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a notat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită dezvoltării și cooperării reciproc avantajoase cu Republica Kazahstan, care constituie una dintre piețele principale din Comunitatea Statelor Independente, în special în domeniul comercial-economic și cel investițional. 

De asemenea, Chiril Gaburici a reiterat importanța creșterii exporturilor reciproce de produse agricole și crearea de întreprinderi comune moldo-kazahe.

Consulul general Igor Mussalimov a menționat că Republica Kazahstan este interesată de extinderea cooperării cu Republica Moldova pe diverse domenii, inclusiv în sfera dezvoltării tehnologiilor informaționale. 

În context, oficialul a accentuat că experiența de succes a Parcului IT din Republica Moldova este un model pentru dezvoltarea industriei digitale din Kazahstan.

De asemenea, Igor Mussalimov a menționat că vinurile moldovenești sunt apreciate pe piețele din Republica Kazahstan. În acest sens, cu susținerea autorităților kazahe ar fi binevenită deschiderea unui centru specializat pentru expunerea și comercializarea vinurilor moldovenești de calitate.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre cea de-a șasea reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe, care va avea loc anul acesta la Astana și care va servi drept platformă pentru sporirea comerțului moldo-kazah și fortificarea cooperării economice în domenii de interes reciproc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării