main logo
500

Elon Musk promite un sistem autonom până la sfârșitul anului 2020

Elon Musk susține că Tesla lucrează la un proiect numit Dojo care prevede dezvoltarea unui sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020.

Elon Musk promite un sistem autonom până la sfârșitul anului 2020Foto: automarket.ro

Tesla și-a stabilit un obiectiv ambițios pentru lansarea primului model cu sistem de condus complet autonom, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Elon Musk, CEO-ul constructorului american, susține că Tesla va fi capabilă să livreze un astfel de sistem până la sfârșitul anului 2020, iar acesta a primit și un nume special: proiectul Dojo. "Dojo va face diferența", a declarat Musk pe rețeaua de socializare Twitter.

Musk afirmă că Dojo este practic un computer care analizează numeroase date, în special video, pentru a dezvolta un sistem capabil să conducă o mașină în mod autonom.

"Avem un program major la tesla numit Dojo. Obiectivul lui Dojo este să fie capabil să analizeze o mare cantitate de date video fără să fie supravegheat", a mai precizat Musk.

Teoretic, dacă proiectul Dojo va decurge conform planului, acesta va avea avantajul de a putea analiza date video într-o manieră mai complexă decât în prezent. 

Cel mai probabil, Tesla va oferi informații suplimentare despre evoluția proiectului Dojo în cadrul unui eveniment planificat pentru prima parte a anului viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării