main logo
498

Ecranul telefonului tău e mai murdar decât capacul vasului de toaletă

Ecranul telefonului mobil poate că pare curat când îl ștergi de urme, însă sunt șanse foarte mari să fie mai murdar decât capacul unui vas de toaletă.

Ecranul telefonului tău e mai murdar decât capacul vasului de toaletă

O cercetare recentă confirmă că ecranul telefonului tău, în medie, este de trei ori mai murdar decât un capac de toaletă. De fapt, mai bine de 35% dintre utilizatorii de smartphone-uri n-au curățat niciodată ecranele acestora cu soluții speciale, relatează Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cei de la Insurance2go sunt specialiști în asigurări pentru gadgeturi și au efectuat acest studiu. Au luat mostre de pe un iPhone 6, un Samsung Galaxy S8 și un Google Pixel, pentru a vedea cât de multe bacterii aerobe, mucegaiuri și drojdii există pe fiecare dintre acestea.

bacterii telefon ecran 1

Ecranele sunt cele mai murdare componente, cu aproximativ 30 de unități de bacterii. Butonul de blocare a telefonului are, în medie, 23,8 de unități, cam cât capacul de la toaletă. Butonul home are 10,6 unități, astfel că e cam de două ori mai murdar decât tastatura și mouse-ul de la birou.

bacterii telefon ecran 2

Conform medicilor, germenii de pe ecranele telefoanelor pot să afecteze pielea utilizatorilor, cu probleme ca acneea. Primejdia cea mai mare este dată tocmai de faptul că nu avem habar cât de murdare sunt telefoanele atunci când le lipim de obraz, pentru a vorbi cu cineva.

bacterii telefon ecran 3

Cea mai bună metodă prin care te poți proteja de aceste probleme este să renunți la folosirea clasică a telefonului mobil în convorbiri. Soluția pe care te poți baza este o pereche de căști cu microfon, care să te scape de germenii de pe ecranul telefonului, dar și de alte probleme. În plus, ar fi bine să te speli și pe mâini mai des, ca să eviți să plimbi germenii peste tot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării