main logo
383

După 10 ani, Microsoft se pregătește să renunțe și la Windows 7

Niciun sistem de operare nu are viață veșnică și nici n-ar trebui să fie altfel – era doar o chestiune de timp până ce Windows 7 să fie tras pe linie moartă.

După 10 ani, Microsoft se pregătește să renunțe și la Windows 7

Niciun sistem de operare nu are viață veșnică și nici n-ar trebui să fie altfel – era doar o chestiune de timp până ce Windows 7 să fie tras pe linie moartă, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Cele mai mari drame individuale și colective au avut loc odată cu retragerea lui Windows XP de pe piață, eveniment urmat de renunțarea la suportul pentru sistemul respectiv. Asta nu-i împiedică pe mulți să folosească în continuare XP, care a reușit să se afirme ca cel mai îndrăgit sistem de operare pentru calculatoare.

Și pentru Windows 7 se apropie finalul vieții. După Vista, pe care mulți nici măcar nu se sinchisesc să-l ia în calcul, a apărut numărul 7, un sistem care a devenit destul de popular de-a lungul anilor. A fost un succes, suficient cât să-i facă pe oameni să nu renunțe la el, chiar dacă apăruse Windows 8. Acum, însă, e deja destul de învechit.

Cât de popular e Windows 7? Suficient de popular încât abia pe 2 ianuarie Windows 10 a reușit să ajungă să fie instalat pe mai multe PC-uri la nivel global. Chiar și acum, versiunea 7 a sistemului este folosită pe 42,8% dintre calculatoarele cu Windows. Sunt enorm de multe și vor rămâne foarte multe chiar și când suportul pentru Windows 7 va fi oprit, pe 14 ianuarie 2020.

Desigur, Microsoft va face toate eforturile posibile pentru a-i convinge pe utilizatori că trebuie să facă schimbarea. Ar fi și normal să o facă, având în vedere că lipsa suportului pentru un sistem de operare poate aduce probleme. Totuși, e greu să renunți la ceva cu care te-ai obișnuit, la nivel personal. În plus, la nivel profesional, sisteme întregi pot fi bazate pe Windows 7, iar tranziția nu e nici ieftină și nici simplă

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării