main logo
550

Drona-mașină te ajută să eviți traficul haotic în zbor

Traficul din marile orașe este o adevărată pacoste pentru șoferi și partea cea mai proastă este că nu prea ai cum să-l eviți. Un inventator excentric a găsit totuși o modalitate prin care să scape de această grijă.

Drona-mașină te ajută să eviți traficul haotic în zborDrona-mașină te ajută să eviți traficul haotic în zbor.

Numele lui este Kyxz Mendoza și a început să lucreze în urmă cu șase ani la o „mașină zburătoare”. Eforturile i-au fost acum răsplătite, deoarece la începutul acestei luni a testat cu succes drona zburătoare. Aceasta l-a ridicat pe Kyxz Mendoza la aproximativ opt metri deasupra solului, scrie playtech.ro.

Inventatorul din Filipine și-a numit mașina zburătoare „Ultralight Aircraft” și dorește să treacă la producția în masă. De asemenea, el vrea să dezvolte o versiune nouă care să aibă două locuri.

„Sper că toată lumea va avea o reacție pozitivă când va vedea acest vehicul. În urmă cu cinci ani, aceasta era doar un vis pentru noi”, a declarat Kyxz Mendoza.

Aeronava are un cadru metalic cu o carcasă din fibră de carbon și seamănă cu o dronă, numai că este mai mare. Aceasta este alimentată cu baterii care au nevoie de două ore și jumătate pentru a se încărca. În medie, drona-mașină poate zbura timp de 12-15 minute.

Kyxz spune că primele design-uri erau făcute în stilul unui hoverboard pe care acesta stătea și îl conducea cu o telecomandă. De-a lungul anilor, designul a evoluat și echipa a avut nevoie de șase ani pentru a face vehiculul să zboare.

„Este un tip de mașină zburătoare care folosește tehnologia unei drone pentru a zbura. Este ca o dronă-mașină”, mai spune el.

Una dintre caracteristicile interesante este sistemul de baterii, care reușește să mențină drona în aer, chiar dacă una dintre baterii cedează.

Kyxz este inventatorul șef al Koncepto Millenya, grupul de antreprenori entuziaști din spatele mașinii zburătoare. Koncepto Millenya este deschisă acum pentru cumpărători și investitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării