321
0
De ce să nu folosești niciodată porturile USB din aeroport
321
0

Aeroporturile sunt de cele mai multe ori ținta atacurilor teroriste, dar ai putea avea parte și de ceva atac cibernetic aici, prin porturile USB.

Deși sunt utile, porturile USB din aeroport ar putea reprezenta un risc pentru datele tale personale, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Porturile USB unde îți poți încărca telefonul în aeroport nu sunt nici pe departe la fel de sigure precum ai crede. Aparent, atacatorii cibernetici le pot exploata pentru a instala malware pe telefonul tău. De asemenea, le pot folosi și pentru a descărca date de pe acesta, fără ca tu să știi.

Caleb Barlow, vicepreședinte X-Force Threat Intelligence din cadrul IBM Security, compară conectarea telefonului la un port USB public cu folosirea unei periuțe de dinți găsite pe stradă. 

„Nu ai nici cea mai vagă idee unde a fost chestia aia”, menționează el. „Și ține minte că porturile USB pot transmite date”, adaugă acesta.

Deși ești mulțumit că nu mai rămâi fără baterie la telefon,  consecințele nu merită riscul. Poate telefonul tău a ajuns la 100%, dar ai putea pierde în proces date personale pe care nu ai vrea să le aibă și alții.

Există și alternative, bineînțeles. Poți la fel de bine să îți folosești propriul încărcător pe care să îl conectezi la o priză de perete din aeroport. De asemenea, există și opțiunea bateriilor portabile, în locul porturilor USB.

Numărul hackerilor care își îndreaptă atenția către călători este din ce în ce mai mare. Industria transportului a devenit o țintă cu prioritate pentru atacatorii cibernetici. De pe locul zece din 2017, a ajuns acum a doua cea mai vizată industrie din lume. Asta spune un studiu IBM Security.

Pe lângă porturile USB, experții în securitate avertizează și împotriva folosirii dispozitivelor lăsate în urmă de către alți călători. Și acestea ar putea fi folosite de atacatorii cibernetici ca instrumente prin care să-ți livreze malware.

Citește și
article image
Jizdan, despre ancheta în cazul concesionării...
0
5694
article image
Cel mai aglomerat aeroport din lume, tranzitat de peste...
0
136
article image
Grecia: O femeie, arestată în aeroport cu sute de...
0
326
article image
Dodon: În Moldova ar trebui să fie deschise încă două...
0
307