main logo
572

De ce mirosul cafelei este mai plăcut decât gustul ei

Mirosul cafelei este mult mai plăcut decât gustul, iar explicația este mai simplă decât am crede.

De ce mirosul cafelei este mai plăcut decât gustul ei

Înghițirea cafelei trimite aroma în spatele nasului, activând un așa-numit ”al doilea simț al mirosului” din creieri, simț care este mai puțin receptiv la aromă, provocând o senzație diferită de cea apărută în urma mirosirii cafelei - și mai puțin satisfăcătoare, relatează Știri.md cu referire la realitatea.net.

Cu toate că avem receptori și pe limbă, 80% din ceea ce considerăm a fi gust ajunge la noi prin receptorii de miros din interiorul nasului.

În realitatea, doar ciocolata și lavanda sunt interpretate la fel atât receptorii de miros, cât și de cei de gust.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării