main logo
1444

De ce copiii bogați folosesc Instagram și cei săraci Facebook

Analiștii și specialiștii care urmăresc evoluția trendurilor au spus că adolescenții părăsesc Facebook, în favoarea Instagram, Snapchat și YouTube, lucru care este adevărat doar pentru o anumită categorie de tineri.

De ce copiii bogați folosesc Instagram și cei săraci Facebook

Potrivit Pew Research Center, ponderea adolescenților care utilizează Facebook a scăzut cu 20% pe parcursul a trei ani. Acum, doar aproximativ jumătate din adolescenții americani utilizează Facebook, comparativ cu două treimi din adulți, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cu toate acestea, încă sunt tineri care aleg Facebook, iar majoritatea dintre aceștia provin dintr-o anumită categorie socială – copiii din familii mai sărace.

Aceștia raportau în urmă cu trei ani, potrivit Pew Research Center, că utilizează mai rar Instagram și Snapchat. Și nu este atât de greu să speculezi de ce. Instagram era cunoscută ca platforma pe care copiii bogați se lăudau cu avionale lor private și vacanțele exotice.

Între timp, Instagram a crescut în popularitate, odată cu accesul la smartphone și date mobile, însă datele au rămas cam la fel, iar Instagram este folosită în continuare de adolescenții mai înstăriți.

Pe de altă parte, copiii care provin din familii mai sărace utilizează mai des Facebook. Una dintre explicații ar fi că familiile mai sărace se mută mai des, iar copiii acestora aleg să păstreze legătura cu prietenii lor prin intermediul Facebook. Același lucru se întâmplă și în cazul asistenței maternale.

Facebook îndeplinește încă rolul de platformă universală care leagă adolescenții de adulți și de persoanele care nu sunt prezente în viața lor de zi cu zi. Astfel, în momentul în care viața unui copil este tranzitorie, Facebook devine unealta care îl conectează cu frații, mătușile și unchii.

De asemenea, Facebook conectează și familiile dezbinate. 

Copiii imigranților vor crește, probabil, în familii cu venituri mai mici și vor dori să păstreze legătura cu celelalte rude aflate la distanțe mari. (Facebook a fost una dintre cele mai utilizate aplicații de refugiați în timpul crizei migrației din Europa).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării