main logo
751

De ce a renunțat Apple la iPhone X după doar un an de la lansare

Atunci când Apple a lansat iPhone X reprezentanții companiei au declarat de mai multe ori că este cel mai bun smartphone pe care Apple l-a creat vreodată.

De ce a renunțat Apple la iPhone X după doar un an de la lansare

Totuși, un an mai târziu Apple nu va mai produce telefonul care a marcat aniversarea a 10 ani de la primul iPhone, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Această decizie este una cel puțin ciudată deoarece până acum modelul anterior continua să fie vândut la un preț redus. Asta s-a întâmplat cu iPhone 7 și cu iPhone 8. 

Ultima dată când Apple a renunțat să mai producă un model la un an după lansare a fost iPhone 5, lansat în 2012 și ucis în 2013.

Așadar, de ce a renunțat Apple la unul dintre cele mai importante smartphone-uri ale companiei așa de repede? Oficialii Apple nu au comentat, însă cel mai probabil au făcut asta pentru a nu scădea prețul lui iPhone X și pentru a îndemna oamenii să cumpere noile modele Xs și Xs Max.

Prețul de pornire al lui Xs este același ca și cel al lui X, 999 de dolari. Mai mult, telefoanele sunt identice ca design, au același sistem de cameră pe spate, iar noul Xs are un procesor mai bun și este ceva mai rezistent la apă și cam atât.

De asemenea, Apple plătește cam 120-130 de dolari pe fiecare ecran OLED pe care-l implementează în telefoanele sale și mai știm că americanii vor să-și păstreze o margine de profit cât mai mare. Așa că de ce Apple să riște ca clienții săi să aleagă un telefon cu ecran OLED mai ieftin când pot cumpăra unul mai scump.

Practic, te-ai putea întreba de ce să dai cu 100 de dolari mai mult pe un telefon care arată la fel și se comportă aproape la fel? Așa că dacă vrei să cumperi un iPhone cu noul design trebuie să mergi fie către Xs, fie către Xr, iar iPhone X va rămâne în istorie ca telefonul care a adus crestătura ecranului în mainstream.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării