385
0
Cum ștergi un smartphone de la distanță și te asiguri că nu o face altcineva
385
0

În cazul unui furt sau a pierderi telefonului, Apple și Google îți pun la dispoziție instrumentele necesare, dacă vrei să știi cum ștergi un iPhone sau Android de la distanță.

În urmă cu câteva zile, am văzut un mesaj viral pe care l-a primit cineva și care includea un avertisment, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Nu-l accepta în lista de prieteni pe ”cutărică” deoarece este un virus și poate să-ți șteargă telefonul de la distanță. 

Deși pare ceva posibil, mai ales dacă nu te pricepi foarte bine la tehnologie, realitatea este semnificativ mai complicată.

Încă de la primele versiuni de Android și iOS au existat mecanisme prin care să ștergi un telefon de la distanță, dar este foarte complicat să-ți facă ție cineva o astfel de glumă proastă. 

Pentru a preveni fenomenul, trebuie să urmezi câteva măsuri simple de siguranță și, mai mult decât atât, să înțelegi cum funcționează. La fel ca multe alte lucruri în viață, ca să nu-ți fie frică de ceva, trebuie să-l înțelegi.

Cum previi ca cineva să-ți șteargă iPhone-ul sau telefonul cu Android de la distanță

Deși există o sumedenie de aplicații în Apple AppStore și Google Play Store ca facilitează localizarea terminalului tău, niciun instrument nu este mai bun decât cel nativ, pus la dispoziție de ambele companii. 

În plus, este complet gratuit și ai acces la el doar prin prisma faptului că ești utilizatori de iPhone sau Android.

Pe de altă parte, dacă cineva îți poate intra de la distanță în contul tău de Google sau de Apple, asta înseamnă că-ți poate șterge terminalul în doar câteva secunde, complet, ca și cum a ieșit din cutie și l-ai activat pentru prima oară. 

În consecință, primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a preveni un dezastru implică să-ți asiguri contul sau, în termeni mai tehnici, să-ți activezi autentificarea în doi pași.

Dacă ești utilizator de iPhone și utilizezi o versiune mai recentă de iOS, tine să fie imposibil să nu ai activată autentificarea cu doi factori. 

Chiar și așa, poți verifica acest detaliu întrând în meniul telefonului la secțiunea Configurări sau Settings. Fă un tap pe numele tău în partea de sus a ecranului și optează pentru Securitatea și parolă. 

Dacă ești în regulă, la fel ca în cazul de mai sus, ar trebui să vezi mesajul Autentificare cu doi factori – Activată. 

Dacă nu, de aici o poți activa și, din acel moment, vei primi un mesaj pe telefon cu un cod de securitate suplimentar de fiecare dată când încerci să te autentifici pe un dispozitiv nou. Din acel moment, dacă cineva îți știe parola, nu va mai fi suficient să îți spargă contul.

Dcă ești utilizator de Android, cei de la Google au un mecanism destul de bine pus la punct pentru autentificare în doi pași, fir printr-o aplicație de mobil intitulată Authenticator, fie printr-un cod primit prin SMS. 

Pentru a profita de el, dacă nu ai făcut-o deja, accesează această pagină web. Procesul este destul de simplu și trebuie doar să urmezi pașii de pe ecran după ce ai apăsat pe Get Started și te-ai autentificat cu numele și parola ta de Google.

Cum ștergi un iPhone sau Android de la distanță

În cazul în care vrei să-ți ștergi telefonul Apple de la distanță, o poți face de pe orice iPhone sau iPad prin intermediul aplicației Găsire sau Find My iPhone. 

Găsești aceeași interfață și dacă intri pe iCloud.com, te autentifici cu numele și parola ta Apple și, dintre opțiunile puse la dispozitițe, optezi pentru Find iPhone. Vei fi nevoit să te autentifici din nou.

Dacă ai mai multe dispozitive Apple asociate contului, fă un tap în partea de sus a ecranului pentru a alege terminallul de interes. Așteaptă câteva momente până este localizat. 

Dacă nu se întâmplă imediat localizare sau localizarea a fost dezactivată, oricum îl poți șterge. 

Chiar și dacă telefonul este închis sau fără acces la internet, în momentul în care se va conecta data viitoare la internet, comanda de ștergere va ajunge la el. 

Pentru a iniția procesul, apeși pe Erase iPhone și confirm inițierea ștergerii printr-un al doilea click sau tap pe Erase.

În cazul posesorilor de Android, din nou, poți ajunge la rezultatul dorit prin intermediul browserului preferat. Începi prin a accesa Android Device Manager. 

În partea stângă a ecranului îți vor apărea toate dispozitivele cu Android asociate contului tău Google, după ce te-ai autentificat.

Apeși pe butonul micuț marcat refresh în dreptul numelui aparatului pentru a-i actualiza locația. 

În partea stângă, dacă te-ai decis că nu-ți vei mai recupera telefonul pentru că ți-a fost furat sau pentru că nu-l mai poți localiza, apasă pe Erase Device. Confirmă inițierea ștergerii.

Asta a fost tot. Apple și Google îți realizează copii de siguranță la datele importante de pe smartphone, mai ales dacă le dai câțiva bani pentru spațiu de stocare în plus. 

Ca urmare, dacă îți ștergi telefonul sau ți-l șterge altcineva, datele tale ar trebui să fie în siguranță, în cea mai mare parte.

Cel mai important detaliu este însă că nimeni nu-ți poate șterge contul doar pentru că este prieten cu tine pe Facebook sau îți trimite un mesaj pe WhatsApp. 

Nu așa funcționează internetul, securitatea datelor sau virușii. Dacă bifezi câteva particularități pentru securizare contului, ești în siguranță.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter