main logo
460

Cum o să fie urmărite transformările radicale de pe Pământ

Schimbarea climatică este una din cele mai mari probleme ale omenirii în momentul de față.

Cum o să fie urmărite transformările radicale de pe Pământ

Un filosof vrea să documenteze schimbările cauzate de încălzirea globală din 2018 până în 3018, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Filosoful experimental Jonathan Keats a inventat patru aparate foto personalizate, care urmează să urmărească schimbările climatice pe parcursul următorilor 1.000 de ani.

Keats a inventat o cameră cu stenopă, care va face o fotografie cu expunere lungă pe o mie de ani. Fotografia va fi realizată lângă Lacul Tahoe, la granița dintre California și Nevada. Filosoful speră ca cele patru camere foto să le arate viitoarelor generații care vin după noi cât de mare este impactul încălzirii globale asupra mediului.

„Schimbăm planeta la o scară de o mie sau zece mii sau chiar o sută de mii de ani și suntem complet incapabili să apreciem psihologic puterea de care suntem în stare”, a explicat Keats pentru Vice. „Aceste aparate sunt niște mecanisme care ne ajută să avem o perspectivă pe termen lung”.

Cele patru aparate realizate de Keats au fost construite în decurs de câțiva ani. Pentru a se asigura că imaginea va rezista o mie de ani, Keats s-a inspirat de la pictorii renascentiști, care lucrau cu aramă. Ei frecau arama cu piatră ponce, usturoi, iar la final îi aplicau un strat de pigment. El a ajuns la concluzia că pigmentul roz pal din planta de roibă este cel mai potrivit pentru ce avea noie.

Aparatele sunt făcute din aramă, iar înăuntrul lor se găsește o foiță de aur de 24 de karate, care are o micuță gaură în centru. Prin acea gaură trece lumina, iar acest lucru determină o reacție în pigmentul roz din aparat. Astfel, în acel pigment se imprimă încet, vreme de o mie de ani, o imagine.

„Schimbările care se vor întâmpla ar putea distruge aparatul sau instituția care se ocupă de el”, a mai zis Keats.”Eu am semnat un contract cu Colegiul Sierra Nevada care urmează să expună aceste patru fotografii în anul 3018. Vom vedea cum ne surâde norocul”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării