main logo
572

Cum îți distruge Google autonomia telefonului, deși ar putea să n-o facă

Reprezentanții Google au dezvăluit, pe baza unor teste, ce ar putea să prelungească autonomia bateriei telefonului. Cumva, chiar compania greșește cel mai mult.

Cum îți distruge Google autonomia telefonului, deși ar putea să n-o facăCum îți distruge Google autonomia telefonului, deși ar putea să n-o facă

S-a spus de mai multe ori că o temă întunecată în locul fundalului alb al majorității aplicațiilor și meniurilor crește durata de viață a bateriilor între încărcări, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

S-a observat acest lucru atât la telefoanele cu Android, cât și la iPhone-uri, la cele cu ecrane OLED.

Pe scurt, motivul pentru care un fundal întunecat consumă mult mai puțină energie este că pixelii, în mod individual, au mult mai puțin „de lucru” în zonele întunecoase sau mai puțin colorate, decât ar avea în cazul celor albe sau în culori vii.

Google a confirmat acest aspect în cadrul evenimentului Android Dev Summit, la începutul lunii noiembrie și a prezentat și rezultatele unor teste.

Conform graficului prezentat de Google, telefonul a fost testat la luminozitate maximă cu fundal negru, alb, verde, roșu și albastru. Cea mai bună autonomie a fost obținută pe fundalul negru, urmat de cel roșu și apoi verde. Fundalurile albastre și albe au cel mai mare consum de energie.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce ți se descarcă bateria atât de repede, deși este nouă, fundalul alb este unul dintre factorii care contribuie la consumul crescut de energie.

Dar, în ciuda faptului că Google recunoaște, în sfârșit, că fundalurile albe ale aplicațiilor sale îți „mănâncă” multă baterie, nu are de gând să le schimbe.

YouTube este cam singura aplicație Google care a primit, într-un final, funcția de a activa fundalul întunecat ca să nu-ți obosească ochii într-un mediu cu lumină slabă.

Dacă pe PC browserele au început să integreze extensii care-ți oferă un fundal închis (chiar și Microsoft Edge are), pe mobil, încă domină fundalurile albe, în ciuda faptului că telefonul este dispozitivul pe care-l ții cel mai aproape de ochi.

După ultima actualizare, Google Chrome pentru mobil este chiar mai alb ca niciodată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării