main logo
1320

Cum arată iPhone 13 Pro cu notch mai mic: Primele imagini

Chiar dacă suntem încă departe de a confirma categoric faptul că Apple a ales un design final pentru generația iPhone 13 Pro, din ce în ce mai multe indicii din meniul online sugerează că vom avea parte de un notch mai mic.

Cum arată iPhone 13 Pro cu notch mai mic: Primele imagini

Din păcate însă, micșorarea decupajului din ecran nu pare să rezolve problema pe care acest artificiu de design o creează: faptul că o parte din ecran este blocată, transmite Știri.md cu referire la go4it.ro.

iPhone 13 Pro ar putea integra un ecran cu decupaj mai mic

În timp ce alte companii adoptă soluții din ce în ce mai subtile, precum perforări în ecran pentru camere și ecrane care să ascundă camera în spatele lor, Apple nu pare să se grăbească să elimine notch-ul.

Mac Otakara, o sursă bună de leak-uri din trecut, a prezentat pe canalul său de YouTube un model iPhone 13 Pro realizat prin imprimare 3D pe baza planurilor oficiale pe care Apple le trimite de obicei producătorilor de accesorii.

Se pare că modelul iPhone 13 Pro nu va fi foarte diferit față de 12 Pro de anul trecut în materie de design.

Acesta va beneficia de aceeași formă generală și aceleași dimensiuni, însă o mică diferență apare în cazul decupajului în ecran.

Acesta este puțin mai îngust, sugerând că Apple va folosi o soluție hardware nouă pentru deblocarea facială prin Face ID.

De altfel, se vorbește de mult timp despre reducerea în dimensiuni a acestei zone, însă abia acum Apple pare că a decis să o aplice.

Este posibil ca la nivel hardware să avem parte de un nou sistem TrueDepth, alături de o nouă cameră frontală, mai performantă decât cea din trecut.

O altă teorie ar putea fi schimbarea ordinii în care sunt asamblate componentele interne din acea zonă.

Modelul imprimat 3D de iPhone 13 Pro pare să mute difuzorul pentru apeluri pe marginea de sus, în timp ce restul componentelor se restrâng către mijloc.

Gama iPhone 13 va aduce și alte îmbunătățiri

Probabil că nu va fi o mare diferență între iPhone 13 Pro Max și iPhone 12 Pro Max. Notch-ul mai îngust nu va oferi o zonă mult mai mare de afișare în partea de sus.

Diferențele ar putea apărea însă datorită tehnologiilor folosite.

Se zvonește că Apple urmează să adopte ecrane LTPO de la Samsung, cu refresh rate variabil până la 120 Hz.

Astfel, modelele iPhone 13 Pro ar putea oferi o experiență de utilizare mai fluidă în meniuri.

Pentru a reduce consumul de energie al noilor ecrane, Apple se pregătește să integreze baterii mai mari pe iPhone 13, în timp ce procesorul Apple A15 construit pe noua revizie a arhitecturii pe 5nm de la TSMC, ar putea reduce semnificativ consumul de energie.

Probabil că primele informații despre iPhone 13 pe căi oficiale le vom primi abia în luna septembrie, în timp ce în luna iunie vom afla informații despre noutățile pe care iOS 15 le va introduce.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării