main logo
775

Cum arată cel mai revoluționar avion care valorează 140 milioane dolari

Specialiștii lucrează la un avion care va revoluționa turismul. Mai exact, aeronava promite să ducă oamenii în spațiu cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.

Cum arată cel mai revoluționar avion care valorează 140 milioane dolari

Avionul viitorului se numește Skylon iar specialiștii de la Reaction Engines Limited (REL), speră că va fi gata până în anul 2025, astfel încât ar putea lua fața Agenției Spațiale Americane (NASA), în ceea ce privește crearea primei aeronave hipersonică, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Mai mult, aeronava va fi dotată cu un motor care „respiră aer" care îi va permite să ajungă la atmosfera Pământului în doar 15 minute. În acest sens, companii precum Boeing și Rolls Royce, au investit 37 de milioane de dolari. Însă, costul unui astfel de proiect futurist se ridică la 140 de milioane de dolari.

„Rolls Royce și Boeing – astea chiar sunt nume mari și este fantastic să fim în această poziție", a declarat CEO-ul REL, Mark Thomas. „Rolls sunt super-pozitivi cu privire la tehnologie. Ei vor ca noi să fim independenți și inovativi, și să ne extindem tehnologia cât mai mult posibil. Și Boeing – e uimitor. Ei sunt cea mai mare companie aerospațială din lumea, au decenii de expertiză și planuri de viitor care, pentru noi cu siguranță, vor fi foarte interesante".

Motorul Sabre, dezvoltat de REL va atinge de cinci ori viteza sunetului, de 1,9 kilometri pe secundă, înainte de a trece la modul rachetă pentru restul călătoriei.
Configurațiile de zbor pentru rachetă vor permite aeronavei să ajungă la viteze de 8,5 kilometri pe secundă.

În plus, motorul va fi alimentat cu căldura degajată de la arderea aerului atmosferic în niște camere de combustie. Așadar, spre deosebire de aeronavele din prezent, nu va avea nevoie de oxigen lichid și nici de hidrogen lichid pentru alimentare.

„Avem unii din cei mai talentați ingineri cu care am lucrat vreodată, iar un procent mare din ei sunt femei; și avem un program bun de practică", a declarat Mark Thomas. „Se simte ca și cum suntem o poveste cu vești bune și vreau să rămână așa".

Картинки по запросу avionul Skylon

Картинки по запросу avionul Skylon

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării