main logo
921

Cum afectează telefoanele şi tabletele psihicul copiilor

Timpul petrecut cu ochii în ecranele smartphone-urilor este cauza principală a apariţiei problemelor de sănătate mintală în cazul copiilor.

Cum afectează telefoanele şi tabletele psihicul copiilorCum afectează telefoanele şi tabletele psihicul copiilor

Specialiştii avertizează şi atrag atenţia asupra importanţei scurtării timpului de acces al adolescenţilor la gadgeturi, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Copiii mai mari de doi ani sunt predispuşi la dezvoltarea unor probleme de sănătate mintală din cauza telefoanelor inteligente şi a tabletelor, avertizează oamenii de ştiinţă. Doar o oră pe zi petrecută cu ochii într-un ecran poate fi suficientă pentru a face copiii să devină anxioşi sau deprimaţi şi pentru a le anula curiozitatea, scrie dailymail.co.uk.

Primele semne sunt incapacitatea de concentrare, instabilitate emoţională şi scăderea controlului asupra propriilor nevoi. Deşi adolescenţii sunt cel mai expuşi riscului, specialiştii atrag atenţia că sunt afectaţi şi copiii sub 10 ani, cei mai mici de 2 ani nefiind incluşi în studiu.

Telefoanele, principala cauză a apariţiei problemelor de sănătate mintală Cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego şi de la Universitatea din Georgia spun că timpul petrecut cu ochii în ecranele smartphone-urilor este cauza principală a apariţiei problemelor de sănătate mintală.

Profesorul Twenge a afirmat că studiul său, unul dintre cele mai ample de acest gen, sprijină avertizarea Academiei Americane de Pediatrie care recomandă limitarea timpului petrecut de copii în faţa ecranului la maxim o oră pe zi. Studiile arată că o treime din adolescenţi nu au citit o carte în ultimul an şi doar 16% dintre cei cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani citesc în fiecare zi, comparativ cu 60% - procentul înregistrat la sfârşitul anilor '70.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării