main logo
477

Compania Huawei, scoasă din cursă pentru implementarea 5G

Ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, a dat detalii într-o conferință de presă susținută la ambasada SUA despre ce conține memorandumul semnat de România cu Statele Unite, în timpul vizitei președintelui Iohannis peste Ocean.

Compania Huawei, scoasă din cursă pentru implementarea 5G

Deși țara noastră nu este legată să respecte acest act, România a promis că va evita contractele cu firmele chineze, în condițiile în care mai multe investiții chinezești se anunțau în viitorul apropiat, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

În acest caz prima mare lovitură pe care o primesc investitorii chinezi este că dacă se respectă întelegerea cu americanii, România nu va implementa tehnologia 5G cu echipamentele Huawei. 

Măsura vine în urma unui scandal internațional în care Statele Unite a acuzat compania că a colectat informații pentru Beijing.

"România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu Statele Unite care a fost semnat chiar înainte ca președintele Iohannis să se întâlnească cu președintele Trump și scopul acelui memorandum este ca România să devină ca să zic așa "Huawei free". 

Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice echipamente vor să folosească în implementarea 5G, atâta timp cât respectă standardele guvernului nostru. 

Asta nu include împărtășirea de informații cu guvernul chinez și nu include o listă întreagă de lucruri la care ne opunem. 

Cred că România s-a uitat bine la viitoarea tehnologie 5G și a decis că tehnologia chineză nu este soluția. 

Au semnat un memorandum de înțelegere prin care spun că se vor uita în altă parte pentru echipamente 5G", a declarat ambasadorul, într-o declarație de presă.

Despre posibiltatea ca firmele chineze să investească în construirea reactoarelor 2 și 4 de la Cernavodă ambasadorul a avut același răspuns. "Încurajăm prietenii și aliații noștri să caute în ală parte pentru toate cerințele lor, nu numai în cazul 5G, ci inclusiv în privința investițiilor nucleare", a spus Gordon Sondland.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării