main logo
743

CNN: Mail.ru Group a avut acces la datele utilizatorilor Facebook

Compania rusească Mail.ru Group a fost printre firmele care au avut acces la datele utilizatorilor Facebook, susține CNN, menționând că Mail.ru are legături cu Kremlinul.

CNN: Mail.ru Group a avut acces la datele utilizatorilor FacebookCNN: Mail.ru Group a avut acces la datele utilizatorilor Facebook

CNN se referă la informațiile primite de la rețeaua socială americană. În special, se remarcă faptul că Mail.ru a dezvoltat pentru Facebook "sute de aplicații", transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

Unele dintre ele erau disponibile numai în versiunea de testare. Cu toate acestea, două aplicații, deschise publicului larg, au avut acces la datele utilizatorilor în decursul a două săptămâni.

Reprezentanții Facebook au explicat că aplicațiile Mail.ru au făcut parte din anchetă privind utilizarea incorectă a datelor. Ea a început după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

Mail.ru susține că nu a avut legătura cu ancheta declanşată la Facebook, deși rețeaua socială afirmă contrariul. Totodată, Facebook a adăugat că nu are niciun motiv să suspecteze că dezvoltatorul rus a folosit datele în mod necorespunzător.

CNN reamintește că, până în 2015, dezvoltatorii de aplicații pentru rețeaua socială au avut permisiunea de a colecta date despre utilizatori și prietenii lor. În special, compania a recunoscut că a oferit acces la numele utilizatorului, sexul, data nașterii și locația, precum și fotografii ale acestuia.

Facebook a afirmat că a încetat această practică în mai 2015. Cu toate acestea, în urmă cu două săptămâni, rețeaua socială a notificat Congresul Statelor Unite că a continuat să ofere acces la datele utilizatorilor. Un total de 61 de companii, inclusiv Mail.ru, au avut astfel accest la datele personale ale utilizatorilor de Facebook.

Oficialii Mail.ru au refuzat să comenteze informațiile CNN, precizând că compania a utilizat datele utilizatorilor Facebook doar în scop comercial, pentru promovarea produselor în cadrul rețelei sociale. Compania a anunțat disponibilitatea de a fi supusă unui audit tehnic pe această temă, dacă partenerii americani își exprimă această dorință.

Scandalul scurgerii datelor personale ale utilizatorilor Facebook a izbucnit în luna martie. Atunci s-a aflat că prin intermediul companiei Cambridge Analytica au fost "scurse" date despre 87 milioane de conturi.

Toate acestea se întâmplau în contextul investigației americane în curs de desfășurare privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA și a acțiunilor hackerilor ruși.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării