main logo
592

Cine a câștigat când au picat Facebook, Instagram și WhatsApp

Trei milioane de noi utilizatori s-au abonat la serviciul de mesagerie Telegram în ultimele 24 de ore, în perioada în care rețelele Facebook, Instagram și WhatsApp au picat în mai multe țări din lume.

Cine a câștigat când au picat Facebook, Instagram și WhatsApp

Anunțul referitor la creșterea numărului de utilizatori a fost făcut de fondatorul Telegram, Pavel Durov. Antreprenorul rus a precizat că 200 de milioane de utilizatori activi foloseau serviciile Telegram, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

„Am observat că trei milioane de noi utilizatori s-au abonat la Telegram în ultimele 24 de ore. Bun. Avem cu adevărat confidențialitate și spațiu nelimitat pentru toată lume”, a precizat Durov.

Facebook și Instagram au picat în mai multe țări, inclusiv în România, miercuri, după orele 18.00. Rețeaua de socializare a publicat un scurt mesaj în care confirmă problemele, dar nu a oferit mai multe detalii. 

Telegram este un serviciu gratuit de mesagerie criptată, asemănător WhatsApp, și funcționează în prezent cu ajutorul donațiilor făcute de utilizatori, spre deosebire de reclamele folosite de Facebook, prin care sunt colectate date ale utilizatorilor. 

Reprezentații Telegram susțin că protejarea confidențialității datelor este una dintre principalele funcții a serviciului de mesagerie, deși specialiștii în securitate au pus la îndoială sistemul de criptare a datelor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării