main logo
543

China ar putea instala primul parc fotovoltaic pe orbita pământului

Folosite în spaţiul cosmic, un mediu unde există soare non-stop, fără nori sau poluare atmosferică, panourile solare produc de până la şase ori mai multă electricitate decât este posibil cu un parc fotovoltaic terestru.

China ar putea instala primul parc fotovoltaic pe orbita pământului

Dar cum trimiţi energia generată înapoi pe pământ?

Concept discutat deja de mult timp, amplasarea sistemelor fotovoltaice pentru generarea energiei electrice pe orbita pământului s-a lovit până acum de costuri exorbitante şi problema transferului energiei obţinute în reţelele terestre de distribuţie, transmite Știri.md cu referire la Go4it.ro.

Producătoare a celor mai ieftine panouri fotovoltaice din lume, China anunţă oficial planuri pentru dezvoltarea unui sistem fotovoltaic pentru generarea energiei electrice care ar urma să fie plasat în orbită geo-sincronă, la o distanţă de 36000 km deasupra pământului. 

Apărând într-un punct fix de pe cer, noul complex fotovoltaic ar urma să transmită energia generată folosind microunde sau diode laser de mare putere unor dispozitive receptoare aflate la sol.

Proiectul testat la scară redusă între anii 2021-2025 ar putea fi extins în prejma anului 2030, ţintind o capacitate de generare a energiei electrice de ordinul megawatt-ilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării