main logo
1338

Cercetătorii au creat un microcip care detectează infectarea cu COVID

Oamenii de ştiinţă de la Pentagon au creat un microcip care poate detecta infectarea cu virusul Covid-19 şi un filtru revoluţionar care poate elimina virusul din sânge atunci când este ataşat la un aparat de dializă, informează MailOnline.

Cercetătorii au creat un microcip care detectează infectarea cu COVIDFoto: profimedia.ro

Echipa Agenţiei pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) lucrează de ani de zile la prevenirea şi încetarea pandemiilor, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

O invenţie recentă, au declarat ei, este un microcip care detectează infectarea cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul individului înainte ca acesta să devină un focar. 

Conştienţi că microcipul va provoca îngrijorări în rândul unor agenţii guvernamentale, oficialii au declarat că Pentagonul că nu doreşte să urmărească oamenii. 

Nu s-a dat o explicaţie mai detaliată.

Colonelul pensionat, Matt Hepburn, un medic infecţionist al armatei care conduce misiunea DARPA de a stopa pandemia, a arătat un gel asemănător ţesutului, conceput pentru a  testa în mod continuu sângele. Gelul conţine un microcip care detectează când corpul este infectat.

„Îl pui sub piele şi îţi spune dacă că există reacţii chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acest semnal indică faptul că vei avea simptome mâine. Durează doar trei minute.”, a explicat el.

El a mai spus că inspiraţia lor a fost situaţia bordului USS, Theodore Roosevelt, unde 1.271 de membri al echipajului au avut fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării