main logo
654

Cercetătorii au construit un radar cuantic

Un dispozitiv care foloseşte inseparabilitatea cuantică a microundelor are potenţialul de a fi mai eficient în comparaţie cu radarele actuale.

Cercetătorii au construit un radar cuantic

O echipă de la Institutul Ştiinţei şi Tehnologiei din Austria se dovedeşte mai eficient în detectarea obiectelor la temepraturi mai mici şi cu ajutorul unor semnale de fundal mai reduse, în comparaţie cu radarele actuale care sunt limitate de astfel de condiţii, notează Futurism.

Dispozitivul construit de către cercetătorii austrieci se află în primele stagii de dezvoltare şi, conform acestora, aplicaţiile acestuia pot fi multiple, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Pornind de la aplicaţiile de natură militară, până la procesele de imagistică medicală. Acest radar foloseşte inseparabilitatea cuantică în locul undelor radio pe care dispozitivele radar convenţionale le utilizează. 

În acest fel, dispozitivul foloseşte o cantitate mai mică de energie pentru a detecta diferitele obiecte din proximitatea acestuia.

În mod obişnuit, atunci când o pereche de fotoni se loveşte de un obiect, duce la dispariţia legăturii cuantice dintre aceştia, lasând totuşi o formă de legătură care poate fi identificată în raport cu alte semnale care sunt identificate dintr-o zonă aflată sub observaţie.

Pornind de la această caracterisitică, oamenii de ştiinţă au putut construi un radar care poate identifica obiecte care au temperatura camerei într-un mediu controlat. O astfel de capacitate depăşeşte radarele actuale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării