main logo
594

Cercetători: Vaccinurile împiedică formele grave ale tulpinii Omicron

NGS-SA (Network for Genomic Surveillance in South Africa) a prezentat datele preliminare Comitetului de Sănătate al Parlamentului țării.

Cercetători: Vaccinurile împiedică formele grave ale tulpinii OmicronFoto: zdg.md

Acestea arată că vaccinurile actuale împiedică noua tulpină să provoace o formă gravă de Covid-19, iar testul PCR identifică dacă o persoană e infectată cu varianta Omicron, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Cercetătorii susțin că e nevoie de timp pentru a ajunge la date exacte, însă se concentrează pe transmisibilitatea și efectul noii tulpini asupra imunității oferite de vaccinuri.

Richard Lessels, expert în boli transmisibile spune că „O mare parte a populației primește imunitate cu vaccinuri sau transmite boala, deci este greu să spune care va fi evoluția. Genetica Omicronului este complet diferită de Delta sau de variantele anterioare”, relatează El Pais.

Experții confirmă că varianta Omicron va prelua din caracteristicile specifice ale variantei Delta. Ce se știe până acum despre Omicron: are transmisibilitate crescută, riscul de infectare este mai mare, iar efectul medicamentului Dexametazona nu se modifică, pentru că el nu tratează virusul, ci calmează simptomele.

Institutul Național de Boli Infecțioase din Africa de Sud a confirmat că în luna noiembrie din 249 de secvențieri localizate, 183 au provenit din omicron.

De asemenea, imunitatea dată de COVID-19 după trecerea prin boală nu oferă protecție împotriva acestei variante, potrivit AlephNews.

În prezent, cea mai afectată regiune este Gauteng, în orașele Pretoria și Johannesburg. Creșterea numărului de cazuri este de 20% pe zi în ultima săptămână, însă nu sunt forme grave care necesită spitalizare.

Varianta Omicron a fost descoperită în peste 27 de țări la nivel global, iar Africa de Sud și Botswana continuă să acumuleze 62% din cazurile identificate în lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării